Результат пошуку зображень за запитом "протизміїної отрути"

За словами головного епідеміолога Департаменту охорони здоров’я Хмельницької ОДА Олександра Мирного, в області у достатній кількості є вакцини, які внесені до  Календаря профілактичних щеплень України і використовуються для профілактики інфекційних захворювань.

Мова йде про імунобіологічні препарати (ІМБП) проти дифтерії, правцю (для дітей і дорослих), кашлюкута гепатиту В. Посадовець запевняє, що в краї створений запаспрактично всіх препаратів, які закупляють за кошти державного бюджету і постачають централізовано.

Крім того, у першій декаді травня область отримала чергову партію інактивованої полімієлітної (ІПВ) та вакцини проти кору, паротиту і краснухи (КПК). Обидва ІМБП уже перерозподілили по районах. Зокрема, у Хмельницьку область надійшли 32 908 доз вакцини КПК при потребі до кінця року 23 тисячі доз. Олександр Мирний підкреслив, що у запасі Хмельниччина має 10 тисяч доз цієї вакцини. Це дозволить впевнено почуватися, навіть якщо захворюваність на кір у нашому регіоні зростатиме.

Разом з тим, в області активно проводять заходи посиленої рутинної імунізації. Так, на 11 травня діти, котрі не мали жодного щеплення проти кору, паротиту та краснухи, охоплені на 85, 9 %. Діти, котрим робили 2-ге обов’язкове щеплення, – на 95, 7 %.

Також головний епідеміолог ДОЗ повідомив, що імунобіологічні препарати (сироватки) від укусу гадюки використовуються лише з лікувальною метою. Тому не є обов’язковими та не внесені до Календаря щеплень. Донедавна в області було лише 5 доз такої сироватки, проте термін їхньої придатності вже закінчився. Але днями Департамент охорони здоров’я отримав Наказ від МОЗ про розподіл лікарських засобів, наданих посольством Індії в Україні як гуманітарну допомогу. Таким чином, Хмельниччина отримає 45 доз «Антитоксину проти зміїної отрути». Цей препарат можна вводити як дорослим, так і дітям. Термін придатності згаданої сироватки – до травня 2021 року.

Джерело

2ogoloshenya