Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

 Horch 951 у 1937-му коштував 20850 рейсмарок. У Кам'янець-Подільському 8 червня стартує ІІІ Міжнародний фестиваль "Ретрофест". Триватиме до 10 червня включно.

Протягом 3 днів фестивалю усі охочі матимуть змогу насолодитися однією із найграндіозніших подій в історії вітчизняного світу ретроавто, кажуть організатори заходу.

5 причин, чому потрібно взяти квиток до Кам'янця-Подільського і завітати на "Ретрофест".

  1. Відбудеться яскравий парад автомобілів

У програмі фестивалю виставка авто і мотоциклів минулого століття. Це - рідкісні та раритетні машини й реплікари найрізноманітніших моделей і марок, іноземного й вітчизняного виробництва.

Horch 951 у 1937-му коштував 20850 рейсмарок.

Серед експонатів - американський автомобіль Packard 120 1938 року випуску, німецький - Horch 951 1937-го, радянський - ЗІС-110 1946 року, французький — Citroen 2CV 1959-го. Ці та десятки інших машин проїдуть вулицями старого міста.

  1. Влаштують ралі на ретроавто

На фестивалі відбудеться ралі "Від фортеці до фортеці". Це третій із шести етапів Кубку України з ралі на старих авто. Вперше відбудуться серійні змагання і автомобілісти матимуть змогу вибороти кубок на історичних транспортних засобах.

Ралі на класичних автомобілях "Від фортеці до фортеці" 2017-го.

Маршрут ралі завдовжки 50 км. Він пролягає від мурів старої фортеці до "Подільських товтрів".

Ралі на класичних автомобілях "Від фортеці до фортеці" 2017-го.

  1. Презентують модну подорож у минуле

"Ретрфест" у Кам'янці - це не тільки старі автомобілі, а й покази ретроодягу. Саме вони допоможуть показати атмосферу минулого століття.

У цьогорічній програмі фестивалю - парад капелюхів і капелюшків від дизайнера "Ретрофесту" Світлани Савельєвої. Спеціально до заходу вона провела майстер-клас і навчила власноруч створювати модну вінтажну вуалетку. Це - коротка вуаль, прикріплена до шпильки. Вона ідеально доповнить ретрообраз кожної панянки на фестивалі.

Також дизайнер покаже еволюцію купальників минулого століття. Глядачі зможуть побачити, як купальні костюми від пишних спідниць і довгих рукавів перейшли до бікіні.

Дизайнер “Ретрофесту” Світлана Савельєва презентувала ретрокупальники на фестивалі Old Car Land.

Дизайнер “Ретрофесту” Світлана Савельєва презентувала ретрокупальники на фестивалі Old Car Land.

Крім того, на фестивалі відбудуться покази аксесуарів, конкурс ретрокостюмів та елеганції. Також усі охочі зможуть здійснити модні перевтілення у ретроательє.

  1. Проведуть танцювальні та музичні майстер-класи

На фестивалі цього року обіцяють багато живої музику - від джазу до рок-н-ролу. Проведуть танцювальні майстер-класи з бугі-вугі, твісту, вальсу і чарльстону

.Танцювальний майстер-клас.

Танцювальний майстер-клас.

Засновники та учасники єдиного в Україні фестивалю стімпанку KyivSteamCon підготували спеціальну програму з виступами і майстер-класами з гриму. Покажуть, як фарбувалися жінки в епоху розквіту капіталізму — у другій половині ХІХ ст. Також кожен охочий матиме можливість приміряти образ і стати роботом або стімпанковою лялькою

  1. Влаштують розваги для дітей і дорослих

На "Ретрофесті" відбудуться десятки різних заходів. Серед них — фестиваль аніматорів, кулінарне шоу і флеш-моби. Діятимуть фотозони і арт-простір.

Аніматори на "Ретрофесті".

Аніматори на "Ретрофесті".

У святковій програмі — виступ музичних гуртів TOLOKA і BARAHTA. Відбудеться шоу від танцювального дуету Leoswing. Він запалить фестиваль ритмами свінгу, джазу, рок-н-ролу, чарльстону та блюзу.

Найменші відвідувачі фестивалю зможуть взяти участь у перегонах на дитячих педальних машинках. Організатори заходу підготували спеціальний показ та конкурс елеганції для наймолодших учасників.

Другий міжнародний фестиваль стилю "РетроФест" у Кам'янці-Подільському тривав 3 дні — з 9 до 11 червня. У програмі заходу парад і виставка ретро автомобілів та мотоциклів. Серед експонатів - звичайні "Запорожці" та "Волги", так і автомобілі вищого класу "Фаєтон" чи " Чайка" ГАЗ-13. Всього у заході візяли участь майже 70 екіпажів.

Джерело

 

2ogoloshenya