9 травня, в сквері Танкістів, відбувся пам’ятний мітинг-реквієм присвячений 73-й річниці Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. В зібранні взяли участь ветерани Другої світової війни, представники влади, громада міста.

Проте в ніч на 9 травня, близько 3:00, вандали осквернили пам’ятний знак на якому викарбувані найменування частин, які визволяли Кам’янець-Подільський навесні 1944 року. Нелюди зафарбували меморіальну дошку синьою фарбою.

До відома за визволення Кам’янця-Подільського від німецьких загарбників своє життя віддали 6495 радянських воїнів. 6495 родин не дочекалися з війни своїх синів. 6495!!!

Як визволяли Кам’янець дивіться у нашому відео:

Фото з місця варварського злочину нам надіслав кам’янчанин. Саме він рано вранці привів пам’ятний знак в належний вигляд.

На даний час особи вандалів встановити не вдалося. Залишається тільки подякувати цьому чоловіку який не дав позловтішатися тим вилупкам які це зробили.

Ми вже писали про те як фабрика-тролів інтернет-спільноти Кам’янця-Подільського зневажливо поставилися до ветеранів, які воювали проти фашизму.

Натомість до 75-ї річниці створення дивізії СС "Галичина" відбувся парад вишиванок під назвою "Марш величі духу". Ну що ж, час розсудить …

P/S

Попри непросте українське минуле сьогодні, нам українцями, як ніколи потрібна єдність. Люди, які сьогодні намагаються спекулювати на історичних темах, оскверняють пам’ятники та проводять факельні походи, залякуючи пенсіонерів, своїми діями тільки провокують конфлікти між людьми й створюють картинку на окупаційних каналах телебачення.

Конфронтація та хаос сьогодні в Україні вигідні лише ворожій нам Російській Федерації. Сподіваємось, що українці, незалежно від своїх політичних та ідеологічних поглядів зможуть відійти від того що нас роз’єднує ТА ЗРОЗУМІЮТЬ ЩО НАМ НЕМАЄ ЩО ДІЛИТИ! ЧАС ТВОРИТИ У ВЛАСНОМУ ДОМІ справи якими будемо гордитися ми та наші діти. Прийде час коли до нас поїдуть на заробітки та повернуться наші люди з чужини!!!

2ogoloshenya