Мерія від Кучера до Посітка. Змін не буде

Змінюються часи, а разом з ними керівники та посадовці. Усі хто отримувала владу обіцяли зміни та розвиток. Однак нажаль хто б не прийшов, всі вони мали одну важливу рису. Після кожного залишився негативний слід в історії міста.

Перший всенародно обраний міський голова Анатолій Кучер обіцяв побороти економічну кризу та кримінал. Натомість криза лише поглибилася, промислові підприємства міста були закритті, прийшла тотальна бідність та безробіття. Через три роки депутати оголосили недовіру Анатолію Кучеру.                                                     

Міським головою було обрано Олександра Мазурчака. Молодий та енергійний керував містом більше 10 років. Саме за його правління настав кінець кам'янецькому тролейбусу, а майно громади зникло в невідомому напрямку. Згорів міський архів з унікальними історичними документами. В громади фактично відібрали комунальне теплокомуненерго, яке було передано в оренду в приватні руки. При Мазурчаку розпочалася сумновідома забудова міського стадіону. А символом його правління стали сваї "Льодової арени" між футбольним та мотобольним стадіонами. Кам'янчани масово покидали місто виїжджаючи на заробітки.

Нові надії покладалися на чесного та відповідального Анатолія Нестерука. Однак знову ті самі граблі. Через два роки мер заарештований СБУ за звинуваченням у хабарництві. Спочатку за рішенням суду колишній міський голова мав провести чотири роки у в'язниці, згодом вирок було змінено на рік умовно. Місто починає покидати молодь.

Доба правління Михайла Сімашкевича попри всі позитивні зрушення не принесла масштабних змін в житті міста. Тотальна забудова міста будинками без дворів, платний проїзд через замковий міст та незрозумілі рекорди зі скакалками, живим гербом під потужною зливою з блискавками,. А загадкова пожежа готелю "Україна" ще більше заганяє в смуток кам'янчан, в яких і без цього депресивні настрої.  Люди продовжують покидати місто. Кам'янець-Подільський починають називати забитим райцентром.

Матиме і свої символи М.Посітко – святкування новорічних свят змінило локацію, на посади тепер призначаються виключно по партійній приналежності, електронний замок на дверях мерського кабінету. Провал за провалом  міського голови розпочався ще при врученні символів влади  і переслідує по сьогоднішній день. Сесії тривають місяцями, питання життєдіяльності міста під загрозою, провалений бюджет. Суд в якому забудовник багатоповерхівки потерпів поразку називає перемогою та вітає громаду. Щоправда тупо мовчить про те що місто залишилось без 18 квартир для медиків. На довершення людина яка підозрюється у вчиненні кривавого теракту внаслідок якого вбито четверо солдат та поранено 150 людей стає радником сонцесяйного мера.

Все це в кінцевому результаті призвело до демографічної кризи. Кам'янчани які не бачать перспектив покидають місто, нерухомість масово виставляється на продаж. Центральна вулиця міста вже майже нічим не відрізняється від окраїн.

2ogoloshenya