Дев’ятого травня, у День Перемоги, кам’янчани взяли участь у мітингу-реквіємі з нагоди 73-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, що відбувся у сквері Танкістів.

Представники міської влади, депутатського корпусу, виконавчого комітету, школярі, студенти, ветерани, представники громадських організацій, родини кам’янецьких Героїв, небайдужі жителі міста поклали квіти до підніжжя пам’ятного знаку та згадали хвилиною мовчання ветеранів, які боронили мир та спокій української землі.
Подякував за подвиг та мужність ветеранам міський голова Михайло Сімашкевич: “Сумно, що з кожним роком кількість тих, завдяки кому ми отримали таку бажану для нас Перемогу, зменшується. Сьогодні в нашому місті залишилося 57 ветеранів, які пам’ятають ті страшні роки війни, розрухи і відбудови країни. Тому нині згадуємо всіх, чиє життя забрала війна і завдяки кому ми гордо звемося українцями. На жаль, нашим воїнам доводиться знову боротися за мир тільки у 21 столітті. 14 родин втратили своїх рідних. Однак віримо, що перемога буде за нами!”. 
Також зі словами вдячності ветеранам та словами віри в Перемогу у сьогоднішній війні на Сході, виступив народний депутат України Володимир Мельниченко. 
Згадав роки боротьби з нацзмом у Другій світовій війні голова Ради ветеранів міста Леонтій Рогаль. А пообіцяв, що на усій території Луганської та Донецької областей майорітимуть українські стяги, адже в молодих воїнів є з кого брати приклад мужності та відваги, Командир 48-ї окремої інженерної бригади Віктор Коршок.
Завершився мітинг виступами творчої молоді та військового оркестру.

За інформацією прес-служби Кам'янець-Подільської міської ради.

 

2ogoloshenya