Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Фото Головне управління Національної поліції в Хмельницькій області.

Вчора, 8 травня, в Кам’янець-Подільському та Теофіпольському районах поліцейські виявили трьох чоловіків, які в період нересту сітками ловили рибу на водоймах.

Так, близько пів на першу ночі в селі Острівчани Кам’янець-Подільського району на березі річки Смотрич поліцейські виявили 67-річного місцевого жителя, який ловив рибу сіткою. У чоловіка вилучили знаряддя лову, 29 лящів, 7 карасів і 2 коропи.

А вже о 8 годині ранку працівники того ж Кам’янець-Подільського відділення поліції в селищі Стара Ушиця на березі річки Ушиця виявили місцевого жителя, який закинув аж 5 риболовецьких сіток загальною довжиною близько 170 метрів. У чоловіка вилучили човен, знаряддя лову та більше 120 рибин, серед яких окуні, судаки, лящі, коропи, щуки, йоржі та 19 раків.

Ще одного 44-річного браконьєра виявили правоохоронці в селі Гаврилівка Теофіпольського району. На місцевому ставку чоловік ловив рибу за допомогою хватки (павука). У нього також вилучили 45 рибин.

По усіх цих випадках відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 249 (Незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом) Кримінального кодексу України, санкція якої передбачає накладення штрафу або обмеження волі на строк до 3 років з конфіскацією знарядь лову та всього добутого.

Джерело

 

2ogoloshenya