Другий день сесії у Кам'янці-Подільському: нова фракція "слуг народу" та суперечка за кошти на газ

Сьогодні розпочала роботу 16 сесія Кам'янець-Подільської міської ради. Однак жодного питання так і не вдалося ухвалити. Попри вчорашні домовленості щодо розгляду впершу чергу земельних питань та проекту рішення щодо підтримки комунального підприємства "Комбінат-благоустрою" затвердити порядок денний в цілому депутати не змогли.

Міський голова наполягав на тому, щоб включені в розпорядження проекти рішень також були затвердженні. Натомість опозиційні депутати ще раз нагадали міському голові про домовленості й висловили думку про те, що всі інші питання, в тому числі кадрові та питання фінансування проплати за газ необхідно доопрацювати й в комплексі розглянути їх на окремій сесії міської ради.

Досягнути компромісу не вдалося, а тому через невиконання вчорашньої домовленості опозиційні депутати покинули сесійну залу й сесія призупинила свою роботу на невизначений час.

Поряд із цим, важливу заяву озвучив депутат Кам'янець-Подільської міської ради Сергій Самсонюк, який повідомив, що фракція "Слуга народу" припиняє своє існування, а на її основі формується нова фракція, яка має назву депутатська фракція хмельницької обласної організації політичної партії "Слуга народу" в складі 5 осіб.

Таким чином до новоствореної фракції увійшли більшість депутатів обраних за списком партії "Слуга народу", окрім Дмитра Власюка, Аракела Межлумяна та Валентини Борковської.

Також варто зазначити, що вже після оголошення перерви сталася словесна перепалка між міським головою та директором КП "Міськтепловоденергія" Валерієм Гордійчуком. Керівник теплопостачального підприємства повідомив, що сьогодні найголовнішим питанням залишається необхідність віднайти кошти для проплати за газ.  

У підсумку, коли продовжиться засідання сесії й чи продовжиться воно взагалі невідомо.

 

2ogoloshenya