Стало відомо, чи був тверезим пілот повітряної кулі, яка впала на Кам’янеччині

На Хмельниччині поліція розслідує факт падіння повітряного аеростату поблизу села Кульчіївці, Кам'янець-Подільського району.

Сьогодні, 25 травня, у Хмельницькій ОДА відбувся брифінг за участю голови ОДА Сергія Гамалія, начальника ГУДСНС в Хмельницькій області Едуарда Братко, начальника ГУНП в Хмельницькій області Руслана Герасимчука під час якого розповіли подробиці розслідування падіння повітряної кулі з люди на борту.

Наразі представники поліції Хмельницької області допитали пілота й вцілілих після трагедії з повітряною кулею пасажирів. Щоб з’ясувати, чи не перебували вони у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння, у них також взяли зразки крові й сечі.

Про нові подробиці події розповів начальник Головного управління Національної поліції у Хмельницькій області Руслан Герасимчук.

Як зазначають у поліції, результати аналізів показали, що пілот і пасажири під час польоту були тверезими. Наразі триває встановлення та допит свідків події та організаторів фестивалю з повітроплавання.

«Пілот здійснює польоти на аеростатах впродовж десяти років і має на це ліцензію. Тобто це кваліфікована людина. Сама повітряна куля була випущена у 2003 році», — зазначив Руслан Герасимчук.

Руслан Герасимчук додав, що попередньо повітряна куля впала на території села Кульчіївці через порив вітру. Проте остаточні висновки можна буде робити після проведення усіх експертиз. Вони мають дати відповіді на низку питань щодо технічного стану аеростату. Зокрема, чи у балонах була достатня кількість пального та чи були пасажири пристебнуті пасками безпеки.

Також слідчі мають отримати ґрунтовну інформацію про погодні особливості під час польоту.

Який стан потерпілих у трагедії чиайте у матеріалі «Вечірнього Кам’янця» 

2ogoloshenya