У газівників Хмельниччини з початком весни – знову гаряча пора. Успішно завершивши опалювальний період, вони нині вдосконалюють професійну майстерність, діляться досвідом, адже період міжсезоння, - саме той час, коли потрібно ремонтувати та модернізувати, обстежити кожен кілометр газопроводу та тисячі газорозподільних пунктів.

На базі Кам’янець-Подільської філії ПАТ «Хмельницькгаз» відбувається перший етап огляду-конкурсу професійної майстерності груп контрольно-приладного обстеження.

 

До нашого міста прибуло 7 найкращих підрозділів газорозподільної компанії ПАТ Хмельницькгаз: з Волочиська, Кам’янця-Подільського, Дунаєвець, Старокостянтинова, Хмельницького, Чемеровець та Ярмолинець. Переможець змагань візьме участь у міжрегіональному конкурсі професійної майстерності між газовими господарствами України, що пройде в Житомирі  15-16 травня.

На першому етапі конкурсу журі перевіряє теоретичні знання кожного працівника. Після цього газівники виконують складніші завдання: комплексне обстеження за допомогою приладів підземного газопроводу. Працівники ПАТ Хмельницькгазу повинні не тільки визначити його місцезнаходження, а й нанести на схему місце його прокладення. Окрім цього, перед конкурсантами ставиться завдання перевірити газопровід на герметичність. У разі підозри на витік газу чи загазованості – діяти згідно інструкції.

Найважчим завдання конкурсу є перевірка газопроводу у шурфі. Газівники повинні визначити загазованість, стан ізоляційного покриття, стан металу труби, корозійний стан газопроводу.

Групи контрольно-приладного обстеження створені у кожному районному підрозділі, їхнє основне  завдання – цілодобовий контроль за станом газової системи Хмельниччини. Тому  свої знання колеги удосконалюють постійно. Як зазначають організатори змагань, подібні конкурси є екзаменом на перевірку знань і  готовність моментально реагувати на аварійні ситуації.

Фото: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1927540023984154.1073741859.1118286941576137&type=1&l=98e9c5b5e1

2ogoloshenya