Житель села Бабшин Кам’янець-Подільського району раніше притягувався до кримінальної відповідальності за крадіжки, а цього разу в нього виявили нелегальні боєприпаси.

У ході санкціонованого обшуку в будинку зловмисника правоохоронці вилучили 32 набої різного калібру, 200-грамову тротилову шашку та згорток сушеної коноплі.

За словами спеціалістів-вибухотехніків, тротилова шашка несе неабияку небезпеку і в разі вибуху на відстані до 5 метрів біля людини може навіть призвести до летальних наслідків.

Наразі усі вилучені речі направили на експертизу. По даному факту відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами та вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України, санкція якої передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 5 років.

Нагадаємо, за словами першого заступника Голови Національної поліції В’ячеслава Аброськіна, упродовж перших трьох місяців цього року задокументовано 1763 факти незаконного поводження зі зброєю та вчинення злочинів з її використанням.

Сектор комунікації поліції Хмельницької області

2ogoloshenya