Пішов з життя колишній декан  ПДАТУ Василь Печенюк

6 травня перестало битися серце кандидата сільськогосподарських наук, заслуженого працівника освіту України, директора інституту агротехнологій Подільського державного аграрно-технічного університету (2003-2011 р.р.) Василя Печенюка.

У січні йому виповнилося 72 роки. Він до останнього працював у ПДАТУ.

Про втрату повідомив вчора, 6 травня, на своїй сторінці у Фейсбук колишній випускник навчального закладу, заслужений артист України Михайло Грицкан.

«СУМНА звістка Друзі! Сьогодні не стало нашого декана Печенюка Василя Івановича. Людина з великої літери, Справжній Вчитель, Справжній Друг! Світла Пам’ять!!!» – написав співак у Фейсбук.

Про смерть колеги повідомили також на сторінці навчального закладу.

Довідка: Василь Печенюк народився 16 січня 1949 року в с. Стецева Снятинського району Івано-Франківської області. У 1971 році з відзнакою закінчив Львівський сільськогосподарський інститут за спеціальністю «Агрономія» та здобув кваліфікацію вченого агронома. Кандидатську  дисертацію на тему: «Ефективність прийомів с.-г. рекультивації після добування корисних копалин в умовах Поділля України» захистив у 1977 році.

Трудовий шлях Василь Печенюк почав у січні 1971 року, коли за державним розподілом почав працювати в Управлінні сільського господарства Хотинського райвиконкому Чернівецької області старшим агрономом-меліоратором. Після служби в армії працював аспірантом, асистентом та доцентом кафедри загального землеробства Кам’янець-Подільського сільськогосподарського інституту. Протягом 20 років, з жовтня 1983 року по липень 2003, обіймав посаду декана агрономічного факультету Кам’янець-Подільського сільськогосподарського інституту (з 1995 року – Подільської державної аграрно-технічної академії). Також працював директором інституту агротехнологій Подільської державної аграрно-технічної академії (з 2004 року – Подільського державного аграрно-технічного університету), доцентом кафедри землеробства, агрохімії і грунтознавства ПДАТУ. Також був ученим секретарем вишу, працював доцентом кафедри землеробства, грунтознавства і захисту рослин, доцентом кафедри садово-паркового господарства, землеробства і грунтознавства. З лютого 2019 року і до останнього часу обіймав посаду радника ректора Подільського державного аграрно-технічного університету.

За період діяльності опублікував 124 наукові та 143 методичні роботи.

2ogoloshenya