Непродовольчий ринок Кам'янця-Подільського працювати не буде (ВІДЕО)

Сьогодні вранці під стінами міської ради відбувся мітинг підприємців непродуктової частини Центрального ринку Кам'янця-Подільського. Вимоги людей за попередній тиждень не змінилися: підприємці вимагають дозволити їм працювати. Люди доведені до відчаю. В свою чергу міський голова М.Посітко повідомив, що не в його компетенції давати дозвіл на роботу частини ринку, де здійснюється продаж товарів промислової групи.

В ході розмови між міським головою та підприємцям відзначимо декілька важливих моментів.

По-перше, М.Посітко намагався перекласти відповідальність на депутатів міської ради, й зауважив, що вони не проголосували за порядок денний позачергової сесії, на якій мало бути розглянуто звернення до вищих органів влади стосовно пом'якшення карантинних заходів. Проте на зустрічі також перебував депутат міської ради С.Самсонюк, який пояснив чому депутати відмовилися голосувати за порядок денний.

Детальніше про позачергову сесію:

По-друге, підприємці, які прийшли з вимогою до міськради, наводили приклад міста Львів, де місцева влада прийняла рішення дозволити роботу непродовольчих ринків навіть в умовах "червоної зони". Міський голова М.Посітко повідомив, що наразі влада вивчає це питання, однак як продемонстрували подальші події місцева влада ймовірно не наважиться на аналогічне рішення.

По-третє, підприємці міста в ході розмови підняли тему податків та компенсацій. Вони не працюють, однак здійснювати податкові платежі зобов'язані. М.Посітко так і не наважився розповісти, що депутати 16 грудня 2020 року внесли на розгляд сесії і проголосували рішення про встановлення нульової ставки єдиного податку для платників податків 2 групи. Нульова ставка оподаткування відповідно до рішення встановлювалася на термін січневого локдауну. Однак міський голова заветував це рішення й навіть попри обіцянку напрацювати новий проект рішення до сьогодні це не було зроблено.

Детальніше про вето міського голови:

По-четверте, в умовах невдоволення роботою М.Посітко знову повернувся до теми попередників й політизації цього питання. Лише незрозуміло, яким чином в сьогоднішній ситуації, яка склалася в місті з підприємцями винні згадані посадові особи. Водночас жодної поваги до учасників акції не продемонстрували активні прихильники М.Посітко, як під час розмови так і в коментарях в соціальних мережах.

На зображенні може бути: стоїть та текст

На зображенні може бути: одна або кілька осіб, люди стоять та текст

На зображенні може бути: одна або кілька осіб, люди стоять та текст «ринашелепницька говорить ухіна валерия 16:42 зрвняйте той ринок iз землею! Olga тветил(-а) людмила откройте рынок пусть TAM сидят.....а здавомыслящие Olga Olenka 17:18 свята правда!!! ухіна валерия 17:22 винесть за меж міста торгують! най там людмила бондарь -макеева 17:34 откройте рынок и пусть там сидят..... здавомыслящие поделиться комментировать...»

Й останнє. Ймовірно для того, щоб хоча б якось продемонструвати вигляд стурбованості та підтримки підприємців було скликано позачергове засідання комісії ТЕБ НС, на якому було прийнято унікальне юридичне рішення, яке звучить так:

"Комісія не заперечує щодо діяльності непродовольчих ринків на території Кам'янець-Подільської міської територіальної громади".

Однак, можна було б на цьому не зупинятися й ще одним пунктом дописати "Комісія не заперечує, щоб над Кам'янцем-Подільським сходило сонце". Чи "комісія не заперечує, щоб у місті йшов дощ". Це не насмішка. Справа в тому, що жодного наслідку прийняте рішення немає, адже в останньому протоколі немає жодних посилань про припинення дії рішень прийнятих на попередньому засіданні, де чітко вказується про неухильне виконання рішень обласної комісії ТЕБ НС.

У підсумку реальних рішень з підтримки підприємців міською владою так і не було прийнято. А все інше носить лише декларативний характер.

2ogoloshenya