Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

У Кам'янець-Подільському районі страйкують комунальники, Дунаївці в смітті

Сотня працівників комунального підприємства «Благоустрій Дунаєвеччини»  другий день страйкують. Люди вимагають виплатити заборговану за кілька місяців зарплату.

Про це розповідає працівник підприємства Анатолій Осіпов, пише Суспільне.

Чоловік додає: йому особисто заборгували зарплатню ще з листопада минулого року.

Сміттєві баки в Дунаївцях – повні, зрізане гілля, листя й сміття ніхто не вивозить.

Переповнені сьогодні сміттєві контейнери і біля Дунаєвецької міської лікарні: два дні звідси не забирають сміття працівники комунального підприємства «Благоустрій Дунаєвеччини». Вони страйкують.

Сміття з Дунаївець вивозить працівник комунального підприємства Анатолій Шмерко. Він перебуває на робочому місці, та сміття, каже, не вивозитиме, доки не отримає зарплату за кілька місяців. Чоловік говорить: про борги жителі міста знають.

Переповнені сміттєві баки у Дунаївцях не вивозять уже другий день. Фото: Суспільне. Поділля.

фото: Суспільне

«Всі люди знають про ці наші проблеми. Коли не йдеш, питають: зарплату отримали? Нє, не отримали. Нас підтримують. Навіть вчора кинули на ті фейсбуки - добре, що страйкуєте, може, вони щось подумають», - розповідає працівник КП «Благоустрій Дунаєвеччини» Анатолій Шмерко.

Працівник Сергій Сосновський, батько п’ятьох дітей, розповідає: перебрався в Дунаївці з села, де вже немає ні дитсадка, ні школи, ні роботи. Влаштувася працювати на «Благоустрій», та, каже, вже півроку його родина живе за «дитячі» виплати.

Працівник Сергій Сосновський, батько п’ятьох дітей, розповідає: перебрався в Дунаївці з села, де вже немає ні дитсадка, ні школи, ні роботи. Влаштувася працювати на «Благоустрій», та, каже, вже півроку його родина живе за «дитячі» виплати.

Гроші на зарплату, пояснює заступник Дунаєвецького міського голови Сергій Яценко, підприємству, яке перебуває на госпрозрахунку, наразі «позичила» тергромада.

«Вчора міським головою підписано розпорядження про виділення одного мільйона гривень, щоб погасити заборгованість перед людьми. Фонд заробітної плати на місяць складає мільйон 100 тисяч гривень, підприємство заробляє тільки 800 тисяч. Тобто, вони себе не можуть окупити і не можуть виконати тих робіт, які замовляє як міська рада, так і звичайні жителі громади. Проводиться перевірка, буде зроблено висновок». – пояснює посадовець.

Працівник КП «Благоустрій Дунаєвеччини» Микола Главацький каже: «Благоустрій» заробляв би більше, якби в міській раді готували всі документи й проводили тендери вчасно.

«В квітні-травні 2020 року дали команду дезінфікувати житлові будинки, під`їзди, дитячі майданчики - скрізь, де знаходиться населення. За це нам мали виплатити конкретну суму. Питаємо: де гроші? Кажуть, тендер виграла дніпропетровська область, вам грошей ніяких не буде. А той тендер був вже після того, як ми продезінфікували будинки», - розповідає Микола Главацький.

Чоловік додає: не платили йому й іншим також і за поховання «ковідних». Та озвучує відповідь працівника виконавчого комітету міської ради.

«У міськвиконкомі нам сказали, що гроші, 160 тисяч, ми взяли, і вони пішли на ремонт дороги. Якої дороги - ніхто не відповів», - каже Микола Главацький.

За весь період пандемії для поховань померлих від ковіду, говорить чоловік, йому особисто видали один захисний костюм

«Один раз видали, і все. За мною три дні бігав інженер з техніки безпеки, щоб віддав костюм, бо буде вираховувати з моєї зарплати», - додає Микола Главацький.

У незадовільному фінансовому стані комунального підприємства "Благоустрій Дунаєвеччини" працівники звинувачують міську владу, яка не повністю розрахувалася за їх послуги. 

У незадовільному фінансовому стані комунального підприємства "Благоустрій Дунаєвеччини" працівники звинувачують міську владу, яка не повністю розрахувалася за їх послуги. 

Ще один працівник КП «Благоустрій Дунаєвеччини» Анатолій Вишня каже: від початку пандемії жодного разу не дезінфікував свою машину, бо немає чим.

«Захист якийсь повинен бути? Ті шприци, маски, те все ми грузимо. Дезінфікувати машину, після роботи якусь дезінфекцію провести треба? Сідаємо на другий день в те саме багно і їдемо до роботи», - розповідає Анатолій Вишня.

Керує комунальним підприємством «Благоустрій Дунаєвеччини» впродовж останнього року Володимир Орховський. Проте спілкуватися із Суспільним чоловік не захотів. Сказав лише, що пише заяву на звільнення.

Заступник Дунаєвецького міського голови Сергій Яценко пообіцяв: до кінця дня усі борги з зарплати погасять. Після цього комунальники таки взялися до своєї роботи з прибирання міста та вивезення сміття.

 

2ogoloshenya