Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/generator.php on line 394

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 34

Нещодавно в Хмельницькій облдержадміністрації відбулося вручення свідоцтв про присудження персональних стипендій для обдарованих дітей, творчої молоді та митців області.

Як зазначається на веб-сайті сайті ОДА, персональні стипендії присуджуються на конкурсній основі в галузі музичного, образотворчого, декоративно-прикладного, хореографічного та театрального мистецтва терміном на календарний рік. Щомісячно протягом року стипендіати серед обдарованих дітей і творчої молоді будуть отримувати по "500" гривень, а стипендіати серед провідних митців області по "700" гривень для розвитку свого таланту та стимул для подальшої роботи.

На думку обласних чиновників, мета цієї акції – матеріальна підтримка та заохочення до творчої діяльності митців, сприяння всебічному гармонійному розвитку талановитих дітей.

В перерахунку на іноземні валюту стипендії для розвитку таланту становлять всього 19$ та 26$. Приблизно стільки ж заробляють за годину «чорнової» роботи в Європі чи США.

Проте як зазначила начальник управління культури, національностей, релігій та туризму облдержадміністрації Ірина Трунова, завдяки рішенню керівництва області та депутатського корпусу розмір стипендії цього року було збільшено (тобто до цього стипендії були ще меншими).

Як розвивати свій талант на такі "величезні" суми на сайті ОДА не повідомили.

2ogoloshenya