Фонд держмайна здає в оренду одну із башт у Кам’янці-Подільському

Приміщення Різницької (ред. - Кушнірської) башти XVI століття вакантне для оренди – таке оголошення нещодавно з’явилось на сайті Фонду держмайна.

Пам’ятку-архітектури виставили на онлайн-аукціон, який відбудеться 22 квітня. Заявки від орендарів прийматимуть до 21 квітня.

Стартова ціна Різницької башти, загальною площею 63,1 м² – 4 275 грн.

Башту передадуть в оренду строком на 5 років.

Для того, щоб взяти участь в аукціоні за право орендувати пам'ятку архітектури, необхідно подати заявку на участь в аукціоні, сплатити гарантійний і реєстраційний внески та зробити свою цінову пропозицію на торгах.

Історична довідка: Башта побудована в кінці XVI століття і здавна входила до системи фортифікаційних укріплень старого міста, захищаючи його зі східної сторони. Має другу назву, а саме «Кушнірська», від назви ремісницької гільдії, на представників якої в стародавні часи був покладений обов’язок обслуговувати і захищати вежу в мирний та військовий час.  

Як зазначають у Фонді держмайна, башта є пам’яткою архітектури і охороняється законом. Відтак, додатковою умовою для майбутнього орендаря є неухильне дотримання вимог законодавства про охорону культурної спадщини та умов охоронного договору на пам’ятку культурної спадщини.

2ogoloshenya