Проєкт відновлення Турецького бастіону в Кам'янці-Подільському візьме участь у відборі об’єктів на включення до "Великої реставрації"

1 квітня Міністерство культури та інформаційної політики зупинило прийом заявок на участь у відборі проєктів робіт з реставрації, консервації і ремонту на пам’ятках культурної спадщини, які будуть реалізовані в рамках програми "Велика реставрація".

Про це інформує видання "Є".

7 квітня, під час брифінгу в Хмельницькій ОДА Інна Михайлова, директор Департаменту інформаційної діяльності, культури, національностей та релігій обласної державної адміністрації,  повідомила, що з Хмельниччини на «Велику реставрацію» подали проєкти, які стосуються реставрації двох Державних історико-культурних заповідників - "Самчики" та "Межибіж". І мова йде не лише про відновлення якоїсь частини споруд, а повністю обох комплексів.

"Крім того, Міністерство культури та інформаційної політики подало на «Велику реставрацію» проєкт відновлення одного з об’єктів НІАЗ "Кам’янець" - Турецьких бастіонів, - також зазначила Інна Михайлова. – Тож ця історична пам’ятка також братиме участь у відборі об’єктів, які увійдуть до остаточного переліку "Великої реставрації" та відновлення яких фінансуватиметься з державної скарбниці".

Коли буде сформований остаточний перелік пам’яток, які можуть цього річ розпочати відновлювати за державний кошт, і які з наших пам’яток таки затвердять у тому переліку, наразі ще не відомо. Утім, в адміністрації сподіваються, що станеться це вже за місяць.

2ogoloshenya