Завтра в Кам'янці-Подільському та районі почне діяти "червона зона карантину": що зміниться

Сьогодні в Кам'янець-Поділській міській раді та Кам'янець-Подільській РДА відбулися засідання комісії з питань ТЕБ та НС на яких були прийняті рішення, щодо встановлення нових обвжувальних заходів для запобігання поширення COVID-19.

Як у місті та і в районі починають діяти обмеженні прийняті на позачерговому засіданні комісії з питань ТЕБ і НС Хмельницької облдержадміністрації. Детальніше з усіма заборонами можна ознайомитися тут.

Які суб'єкти господарювання працюватимуть?

  • суб’єкти господарювання, які торгують товарами на торговельних площах, не менше 60 відсотків яких призначено для торгівлі продуктами харчування, пальним, лікарськими засобами та виробами медичного призначення, засобами гігієни та побутовою хімією, засобами зв’язку, друкованими засобами масової інформації, ветеринарними препаратами, кормами, насінням, засобами захисту рослин, без обмеження доступу відвідувачів до інших товарів, представлених в асортименті зазначених суб’єктів господарювання;
  • торговельної діяльності із здійсненням адресної доставки замовлень;
  • провадження діяльності з надання фінансових послуг, діяльності фінансових установ і діяльності з інкасації та перевезення валютних цінностей, діяльності операторів поштового зв’язку, а також медичної практики, ветеринарної практики, діяльності автозаправних комплексів (без зон харчування), діяльності з технічного обслуговування та ремонту транспортних засобів, ремонту комп’ютерів, побутових виробів і предметів особистого вжитку, перукарень та салонів краси за попереднім записом;
  • виконання робіт із збирання і заготівлі відходів;
  • провадження діяльності з надання телекомунікаційних послуг. Приймання відвідувачів суб’єктами господарювання, які провадять діяльність з надання телекомунікаційних послуг, здійснюється за попереднім записом.

ТРАНСПОРТ

На території Кам'янець-Подільського району вступає заборона на регулярні пасажирські перевезення автомобільним транспортом.

Дозволено:

  • перевезення легковими автомобілями, кількість пасажирів, включаючи водія, в яких не більше п’яти осіб без урахування дітей віком до 14 років;
  • службовими та/або орендованими автомобільними транспортними засобами підприємств, закладів та установ у межах кількості місць для сидіння і виключно за маршрутами руху, про які поінформовано не менше ніж за два дні органи Національної поліції;
  • пасажирів автомобільним транспортом у міжнародному сполученні за наявності у них лабораторно підтвердженого негативного результату тестування на COVID-19 методом полімеразної ланцюгової реакції, яке проведено не більш як за 48 годин до дня поїздки.

Ці ж самі обмеження та дозволи діють на території Кам'янець-Подільської територіальної громади.

Водночас в Кам'янець-Подільському районі було прийнято рішення про опрацювання питання з перевізниками щодо спецперевезень.

Натомість у місті відповідно до рішення комісії з 7 по 18 квітня запрацюють спецперевезення для окремих категорій населення на міських та приміських маршрутах для:

  • працівників територіальних та центральних органів виконавчої влади, місцевого самоврядування.
  • працівників підприємств, установ та організацій, що забезпечують життєдіяльність міста
  • дітей дошкільного віку та осіб, що їх супроводжують.

Поряд із цим, всі особи кому дозволено користуватися транспортом повинні мати відповідні посвідчення, виготовлення яких покладається на керівників суб'єктів господарювання.

Надання послуги з пільгового перевезення в місті тимчасово припиняються. Всі автобуси повинні бути обладнані табличками "Спеціальні перевезення".

ГРАФІК РУХУ СПЕЦІАЛЬНИХ ПЕРЕВЕЗЕНЬ У КАМ'ЯНЦІ-ПОДІЛЬСЬКОМУ НА ПЕРІОД КАРАНТИНУ З 7 ПО 18 КВІТНЯ:

ОСВІТА

На території міста та громади всі здобувачі шкільної освіти (1-11 класи) навчатимуться дистанційно. Працюватимуть лише заклади дошкільної та спеціальної освіти.

На території Кам'янець-Подільського району дозволено здійснювати навчальний процес в школах для учнів 1-4 класів.

РИНКИ

Відповідно до рішення речовий ринок в Кам'янці-Подільському до 18 квітня припиняє прийом відвідувачів. Дозволено лише працювати особам, які здійснюють протиепідемічні, господарські та інші заходи, а також забезпечують реалізацію товарів на винос.

ВАЖЛИВО!

Відповідно до прийнятого рішення:

ЗАБОРОНЕНО перебування на територіях загального користування без вдягнутих засобів індивідуального захисту, зокрема респіраторів або захисних масок, що закривають ніс та рот, у тому числі виготовлених самостійно.

Відповідно до чинного законодавства (ЗАКОН УКРАЇНИ "Про благоустрій населених пунктів") до території загального користування відносяться:

а) парки (гідропарки, лугопарки, лісопарки, парки культури та відпочинку, парки - пам'ятки садово-паркового мистецтва, спортивні, дитячі, історичні, національні, меморіальні та інші), рекреаційні зони, сади, сквери та майданчики;

б) пам'ятки культурної та історичної спадщини;

в) майдани, площі, бульвари, проспекти;

г) вулиці, дороги, провулки, узвози, проїзди, пішохідні та велосипедні доріжки;

ґ) пляжі;

д) кладовища;

е) інші території загального користування;

Звертаємо Вашу увагу, що в листопаді 2020 року були прийняті зміни до Кодексу про адміністративні правопорушення  відповідно до яких можуть оштрафувати за відсутність масок у громадських місцях:

"Перебування в громадських будинках, спорудах, громадському транспорті під час дії карантину без вдягнутих засобів індивідуального захисту, зокрема респіраторів або захисних масок, що закривають ніс та рот, у тому числі виготовлених самостійно, — тягне за собою накладення штрафу від десяти до п'ятнадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян" (170 до 250 грн.).

Яким чином унормовано заборону перебування без маски на територіях загального користування невідомо. Однак все ж радимо обов'язково мати з собою захисну маску чи респіратор.

2ogoloshenya