Заступники мера та члени виконкому: депутатам запропонували проголосувати за пустографки

Продовжуючи підбивати підсумки 7 сесії Кам'янець-Подільської міської ради не можна оминути доволі цікавий момент, який пов'язаний зі ставленням нової влади до депутатського корпусу.

Все розпочалося з того, що депутат Сергій Самсонюк, підготував проект про скасування одного з рішень виконавчого комітету.

Якщо дуже коротко:

Раніше в міській владі діяв відділ інформаційного забезпечення та зв'язків зі ЗМІ. М. Посітко та його команда вирішила його розширити та перетворити на свого роду "відділ пропаганди". Згодом цей відділ очолила Ірина Шелепницька, яка була переведена сюди з посади радника.

Сергій Самсонюк розробив проект рішення, який би скасував таку трансформацію задля економії бюджетних коштів.

Однак вже під час самого засідання, депутат вирішив внести зміни до проекту рішення. За його словами, схема переведення осіб з посад радників на оплачувані посади в міській раді охопила не лише відділ інформаційного забезпечення, але й інші структурні підрозділи. Водночас як зазначив депутат в ході таких дій міського голови було порушено вимоги чинного законодавства. У звязку з цим було запропоновано створити тимчасову депутатську комісію, яка б вивчила, та надала свої висновки стосовно всіх фактів порушення закону.

Озвучена інформація та запропоновані зміни викликали в міського голови заперечення. Михайло Посітко посилаючись на регламент міської ради відмовив поставити на голосування пропозицію Сергія Самсонюка. Це викликало обурення серед депутатів та тривалі словесні перепалки. В ході дискусії, депутати зауважили, що міський голова знову повернувся до практики порушення регламенту. Окрім цього, вони повідомили, що під час розгляду попередніх кадрових питань в проектах відповідних рішень замість прізвищ були пусті рядки, що на їх погляд свідчить про неповагу міського голови до депутатського корпусу. Фактично було запропоновано голосувати за пусте місце.

Детальніше у відеоюсжеті:

2ogoloshenya