Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

На Дунаєвеччині оштрафували водіїв, які не пропустили автомобіль швидкої

Дунаєвецькі патрульні спільно з медиками провели акцію «Дай швидкій дорогу».

Актуальність цієї акції зумовлена тим, що інколи культура водіїв та дотримання ними правил дорожнього руху бажають кращого.

 

«Кожен водій протягом свого водійського стажу зустрічає на дорогах автомобілі зі спеціальним маркуванням та спеціальними сигналами – червоними та синіми проблисковими маячками та звуковою сиреною. Такі сигнали встановлюються на службових автомобілях екстрених служб: поліції, ДСНС та швидкої медичної допомоги, – зазначили в райуправлінні. – Тож зрозуміло, що якщо до вас наближається автомобіль з увімкненими спецсигналами, значить, швидше за все, в когось трапилась біда, і він потребує невідкладної допомоги».

Лише за одну годину проведення акції працівниками поліції було зупинено три автомобілі, водії яких не пропустили службовий автомобіль Швидкої медичної допомоги.

Возможно, это изображение (1 человек и на открытом воздухе)

Відповідальність за таке правопорушення передбачена ч. 3 ст. 122 КУпАП. Штраф – 510 гривень.Возможно, это изображение (автомобиль и дорога)

«Звичайно ж, не можна прирівнювати суму штрафу до вартості людського життя, яке залежить від вчасного прибуття екстрених служб на виклик про допомогу», – наголосили у Кам’янець-Подільському райуправлінні поліції.

 

«Дуже добре, що цього разу автомобіль Швидкої був порожнім, і це лише акція. Тільки подумайте, що могло б бути, якби через егоїзм чи неуважність водія хтось не встиг отримати допомогу», - додали у поліції.

2ogoloshenya