Мер Кам'янця-Подільського М.Посітко починає "потопати" в судових позовах

Нетривале перебування на посаді міського голови Кам'янця-Подільського М.Посітко супроводжується численними судовими справами.

Опрацювавши дані ЄДРСР публікуємо справи, в яких фігурує Кам'янець-Подільський міський голова.

СПРАВА СЕКРЕТАРЯ Справа № 560/1676/21

Ухвалою Хмельницького окружного адміністративного суду від 18.02.2021 позовна заява депутата Кам`янець-Подільської міської ради Самсонюка С.І. до Кам`янець-Подільського міського голови Посітко М.В. про визнання протиправним та скасування розпорядження розпорядження міського голови від 11.02.2021 №81-р. "Про зупинення дії рішення четвертої сесії Кам’янець-Подільської міської ради VIII скликання від 09 лютого 2021 року № 1/4 «Про обрання на посаду секретаря Кам’янець-Подільської міської ради VIII скликання»", була залишена без руху, з наданням строку для усунення недоліків позовної заяви.

Суть справи:

Як відомо, 11 лютого 2021 року міський голова Кам'янця-Подільського Посітко М.В. заветував рішення сесії "Про обрання на посаду секретаря Кам’янець-Подільської міської ради VIII скликання" Самсонюка С.І. Депутати не змогли подолати вето міського голови, під час 5 позачергової сесії міської ради, а тому Сергій Самсонюк подав позов про скасування вето в судовому порядку.

Розгляд справи триває.

СПРАВА РАДНИКІВ Справа № 560/1257/21

Ухвалою Хмельницького окружного адміністративного суду від 8.02.2021 року було відкрито провадження в адміністративній справі за позовом депутатів Кам`янець-Подільської міської ради Бойка І.В., Ліпковського В.В., про визнання бездіяльності протиправною та зобов`язання вчинити дії.

Суть справи:

Депутати звернулися до суду з проханням:

  • визнати протиправною бездіяльність Кам`янець-Подільського міського голови Посітка Михайла Володимировича щодо невинесення на розгляд виконавчого комітету Кам`янець-Подільської міської ради двох посад радників міського голови з статусом посадової особи місцевого самоврядування, натомість ввести в апарат виконавчого комітету Кам`янець-Подільської міської ради двох посад радників міського голови як службовців, без статусу посадових осіб місцевого самоврядування згідно звернення депутатів Кам`янець-Подільської міської ради восьмого скликання від 13.01.2021;
  • Зобов`язати Кам`янець-Подільського міського голову внести на розгляд найближчого засідання виконавчого комітету Кам`янець-Подільської міської ради питання про виведення із апарату виконавчого комітету Кам`янець-Подільської міської ради двох посад радників міського голови з статусом посадової особи місцевого самоврядування, натомість ввести в апарат виконавчого комітету Кам`янець-Подільської міської ради двох посад радників міського голови, як службовців, без статусу посадових осіб місцевого самоврядування згідно звернення депутатів Кам`янець-Подільської міської ради 8 скликання від 13.01.2021;
  • стягнути з Кам`янець-Подільського міського голови Посітка Михайла Володимировича судові витрати в сумі 5 908,00 грн.

Ухвалою Хмельницького окружного адміністративного суду від.18.02.2021 року Посітко М.В. було відмовлено в задоволенні його клопотання про розгляд справи у порядку загального позовного провадження.

Розгляд справи триває.

СПРАВА ПРО РОЗПОРЯДЖЕННЯ Справа № 560/1096/21

Ухвалою Хмельницького окружного адміністративного суду від 02.02.2021 року було відкрито провадження в адміністративній справі за позовом "ОСОБА_1" до Кам`янець-Подільського міського голови Посітко Михайла Володимировича про визнання протиправним та скасування розпорядження.

Суть справи:

Як можна проаналізувати з тексту судової ухвали розпорядження Посітко М.В., яке стало предметом розгляду суду, ймовірно стосується оголошення догани директору Департаменту інфраструктури міста, депутату міської ради Гурській М.Д.).

Розгляд справи триває.

КРИМІНАЛЬНА СПРАВА ПРО ПЕРЕШКОДЖАННЯ ДЕПУТАТСЬКІЙ ДІЯЛЬНОСТІ

Ухвалою Кам'янець-Подільського міськрайонного суду від 04.02.2021 було задоволено скаргу депутатів міської ради та зобов`язано уповноважених службових осіб Кам`янець-Подільського районного управління поліції Головного управління Національної поліції в Хмельницькій області внести відомості із повідомлення депутатів про кримінальне правопорушення, яке 23 січня 2021 року було зареєстроване за № 811 в інформаційно-телекомунікаційній системі "Інформаційний портал Національної поліції України" (журнал єдиного обліку) Кам`янець-Подільського районного управління поліції Головного управління Національної поліції в Хмельницькій області, до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочати розслідування.

Суть справи:

23 січня 2021 року депутати Кам`янець-Подільської міської ради подали до Кам`янець-Подільського РУП ГУНП в Хмельницькій області повідомлення про злочин за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.351 КК України, стосовно Кам`янець-Подільського міського голови М.Посітко.

Як відомо, в цей день повинна була відбутися позачергова сесія міської ради, однак коли депутати прийшли на засідання сесійна зала була замкнена. Згодом з'ясувалося, що міський голова М.Посітко не надав відділу з обслуговування міської ради доручення підготувати проведення позачергової сесії. Депутати вважають, що такі дії міського голови можна кваліфікувати за ч.1 ст.351 КК України "Перешкоджання діяльності народного депутата України та депутата місцевої ради".

Розгляд справи триває.

СПРАВА "ВОЛОЛІКАРНІ" № 924/113/21

Ухвалою Господарського суду Хмельницької області від. 22.02.2021 відкрито провадження у справі та призначено підготовче засідання у справі на 16 березня 2021 р.

Суть справи:

На адресу господарського суду Хмельницької області надійшла позовна заява Кам`янець-Подільської міської ради м. Кам`янець-Подільський до Комунального некомерційного підприємства "Кам`янець-Подільська міська лікарня" Кам`янець-Подільської міської ради м. Кам`янець-Подільський, до Приватного підприємства "Капітал-Буд сучасне будівництво" м. Кам`янець-Подільський про визнання недійсним Договору на право забудову земельної ділянки від 02.05.2019 р. та про визнання незаконним та скасування повідомлення про початок виконання підготовчих робіт/про зміну даних у повідомленні про початок виконання підготовчих робіт, зареєстроване за №ХМ010192200079 від 08.08.2019 року.

В свою чергу, адвокати ПП "Капітал-Буд сучасне будівництво" вбачають в  діях посадових осіб міста перевищення службових повноважень з корисливих мотивів з метою втручання в господарську діяльність.  

Розгляд справи триває.

Ось так, лише за декілька місяців роботи ім'я міського голови Кам'янця-Подільського вже неодноразово прозвучало в судах Хмельниччини.

2ogoloshenya