На Кам’янеччині відремонтують 5 км автодороги до туристичної Бакоти

У 2021 році до затопленого села Бакота, що у Кам’янець-Подільському районі на березі Дністра, відремонтують 5,3 км дороги.

Про це розповів заступник голови Хмельницької обласної ради Володимир Гончарук, пише Суспільне.

За його словами, на відрізку дороги від Кам’янця-Подільського в бік села Колодіївка планується провести поточний середній ремонт автодороги.

«На ремонт цієї дороги закладено понад 25 мільйонів гривень. Їх буде виділено з коштів субвенції з державного бюджету. Законом України «Про Державний бюджет України на 2021 рік» для Хмельницької області передбачена субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам на фінансове забезпечення будівництва, реконструкції, ремонту і утримання автомобільних доріг загального користування місцевого значення, вулиць і доріг комунальної власності у населених пунктах в загальній сумі понад 697 мільйонів гривень», - каже Володимир Гончарук.

Також буде відремонтовано 2 км автодороги, що веде від села Слобідка-Кульчієвецька до села Врублівці, яке теж популярне у туристів, що приїжджають відпочити на Дністер.

«Отак, потихеньку, ремонтуємо ті дороги, якими туристи їдуть відпочивати на Дністер. Сподіваємося, за кілька років нам вдасться повністю зробити ті місцеві дороги в Кам’янець-Подільському районі, які ведуть до сіл, куди щороку приїздять відпочивати туристи. Ми розуміємо, що дорога до Бакоти має бути у гарному стані, адже це перспективний туристичний маршрут, який потрібно надалі розвивати», - зазначає посадовець.

2ogoloshenya