Копу з Кам'янця-Подільського, що збував незаконно інформацію, обрали запобіжний захід

Правопорушнику повідомили про підозру та до суду внесено клопотання про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою та відсторонення його від займаної посади.

Нагадаємо, один зі співробітників Кам’янець-Подільського районного управління поліції за грошову винагороду здійснював збут інформації з обмеженим доступом.

Встановлено, що поліцейський сектору реагування патрульної поліції Кам’янець-Подільського відділу поліції ГУНП в області, діючи за попередньою змовою з іншими особами та маючи доступ до вказаної системи, систематично несанкціоновано копіював та через мобільний додаток збував конфіденційні відомості щодо реєстрації транспортних засобів, їх власників та про накладені на них обтяження.

Поліцейському повідомили про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 362 (несанкціоноване копіювання інформації, яка оброблюється в автоматизованих системах, що призвело до її витоку, вчинене повторно та за попередньою змовою групою осіб), ч. 2 ст. 361-2 (несанкціонований збут інформації з обмеженим доступом, яка зберігається в автоматизованих системах, вчинений повторно та за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу України.

До Хмельницького міськрайонного суду внесено клопотання про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою та відсторонення його від займаної посади.

На даний час слідчим та прокурорами вживаються заходи, спрямовані на встановлення об’єктивної істини у кримінальному провадженні.

2ogoloshenya