Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Сергій Гамалій відвідав Цементний завод і обговорив проблему руйнування автошляху Н-03 на під’їзді до Кам’янця-Подільського

Очільник Хмельницької області Сергій Гамалій відвідав Цементний завод, де з головою правління товариства Ганною Діаковою обговорили проблему руйнування дороги на під’їзді до Кам’янця-Подільського при транспортуванні АТ “Подільський цемент” сировини та готової продукції.

12 лютого голова облдержадміністрації Сергій Гамалій спільно із його заступником Володимир Білик з робочим візитом відвідали одне із стратегічних підприємств Хмельниччини – АТ “Подільський цемент”.

Посадовці поспілкувалися із головою правління товариства Ганною Діаковою та на її запрошення оглянули виробничі потужності заводу.

Возможно, это изображение (один или несколько человек, люди стоят и в помещении)

Основна тема, яку обговорили під час зустрічі – напрацювання спільних заходів з метою запобігання руйнування автошляху Н-03 на під’їзді до Кам’янця-Подільського при транспортуванні АТ “Подільський цемент” сировини та готової продукції.

Як уже повідомлялося, два місяці тому під час виїзного прийому Сергій Гамалій отримав тривожний сигнал від місцевих жителів щодо фактів порушення вимог транспортування глини вантажними перевізниками, внаслідок чого забруднюється дорожнє полотно та виник ризик руйнування асфальтового покриття на нещодавно відремонтованій в рамках програми Президента “Велике будівництво” ділянці дороги Житомир -Чернівці. Завдяки низці вжитих заходів спільно із правоохоронними органами та підрозділами Укртрансбезпеки ситуацію вдалося значно покращити.

Як зауважив Сергій Гамалій, вимоги до перевізників не передбачають якихось особливих дороговартісних заходів. Це недопущення перенавантаження, забезпечення миття коліс при виїзді з кар’єру та тентування кузовів автівок. За його словами, у цьому напрямку вже є помітний прогрес, однак все ще фіксуються випадки, коли транспортування глини для АТ “Подільський цемент” здійснюється з порушеннями.

Нет описания фото.

“Це ті речі, що не вимагатимуть великих затрат. Ми не прагнемо влаштовувати тут “полювання на відьом”. Ваше підприємство є дуже важливим для області, і ми розуміємо, що для його безперебійної роботи важливо в потрібних обсягах доставляти сировину. Наше завдання – знайти баланс між збереженням доріг та нормальною роботою бізнесу,- наголосив очільник ОДА. – Переконаний, що завдяки діалогу ми зможемо цього досягти.”

Ганна Діакова підкреслила, що позиція кампанії – зберігати та примножувати для прийдешніх поколінь усе, що було збудоване. Саме тому, за її словами, на підприємстві запроваджено суворий контроль та низку технічних рішень, що запобігають понаднормовому навантаженню транспорту. Однак Ганна Володимирівна зауважила, що компанія не може відповідати за доброчесність окремих транспортних фірм. Вона повідомила, що більшість з них дослухалася до вимог і декотрі навіть облаштовують свій транспорт автоматичними тентами. Проте одна з фірм, що належить власнику кар’єру, де видобувається глина, помічена в ігноруванні цих вимог. На жаль, за словами голови правління, відмовитися від її послуг підприємство наразі не може, адже інших родовищ глини на навколишніх територіях, де наявна ліцензія на її видобування, немає.

У підсумку учасники зустрічі домовилися про подальші спільні кроки, які допоможуть виправити ситуацію із порушенням норм перевезень. Окрім того, з боку обласної адміністрації у межах її повноважень АТ “Подільський цемент” зможе отримати сприяння у питанні вивчення можливостей щодо розширення сировинної бази підприємства та пошуку нових джерел стратегічної сировини.

За інформацією пресслужби Хельницької ОДА

Нагадаємо, сьогодні відбулися демонтажні роботи, підірвали 3 труби Цементного заводу.

 

2ogoloshenya