У Кам’янці-Подільському на пенсіонерку, яка продавала сигарети склали протокол

Правоохоронці оформили протокол на кам'янчанку, що збувала цигарки на ринку.

Про це повідомляє прес-служба Кам'янець-Подільського районного управління поліції.

За словами правоохоронців вони систематично проводять профілактичні відпрацювання території центрального міського ринку по вул. Проспект Грушевського в м. Кам'янець-Подільський. Під час одного з таких рейдів, дільничні офіцери поліції виявили та задокументували факт роздрібної торгівлі тютюновими виробами з рук 63-річною кам'янчанкою.

За даним фактом копи оформили протокол про адміністративне правопорушення за ч. 3 ст. 156 КУпАП та вилучили тютюнові вироби.

Поліцейські наголошують: обмеження щодо продажу тютюнових виробів встановлені Законом України "Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів". Зокрема, забороняється продаж тютюнових виробів з рук. За порушення в сфері продажу тютюнових виробів настає адміністративна відповідальність, передбачена Кодексом України про адміністративні правопорушення, а саме накладення штрафу від тридцяти до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією предметів торгівлі.

Міру відповідальності в такому випадку встановлює суд.

2ogoloshenya