У Кам’янці-Подільському журналістка звернулася до поліції через цькування та пов’язує ці дії з керівною політичною силою в місті

Головна редакторка газети “Кам’янецький часопис “Ключ” (Кам’янець-Подільський, Хмельниччина) Тетяна Шуханова звернулася до поліції через цькування в соцмережах.

Про це вона повідомила представниці ІМІ в Хмельницькій області Альоні Березі, пише "НГП".

За словами журналістки, вона 21 січня передала заяву щодо цькування в соцмережах до Кам’янець-Подільського районного управління поліції ГУ НП в Хмельницькій області.

“Кожні вибори моя родина та я страждали від погроз та цькування. Ці вибори не стали винятком. У телеграм-каналі “Совість держслужбовця” тоді з’явилася перша негативна публікація про мене як журналістку та мою журналістську діяльність. Остання публікація була там розміщена декілька днів тому. Вона стосувалася не лише мене як журналістки, а й усієї моєї родини. Загалом таких публікацій у цьому телеграм-каналі розміщено три. Також були випадки розміщення негативних коментарів у фейсбуці на сторінці газети “Ключ”. Наразі через цькування звернулася до поліції”, – розповіла вона.

Також Шуханова повідомила, що до її матері прийшла невідома жінка. Після того як мати журналістки відчинила вхідні двері квартири, невідома почала ставити їй якісь запитання та фіксувати все це на пристрій, схожий на планшет. Пізніше жінка втекла, коли побачила, що у квартирі є чоловік.

Пов’язує всі ці дії журналістка з керівною політичною силою в місті, про яку пише.

Через ці факти, додала журналістка, вона змушена зупинити діяльність газети, “оскільки переймається за безпеку своїх рідних та тих людей, з якими співпрацювала газета”.

Як повідомляв ІМІ, 13 січня охорона Хмельницької міської ради лише після приїзду поліції пропустила журналістку на засідання постійної депутатської комісії з питань містобудування, земельних відносин та охорони навколишнього природного середовища. Журналістка звернулась із заявою до поліції щодо перешкоджання її професійній діяльності.

Нагадаємо, нещодавно депутат міської ради від ВО "Свобода" В.Кондрук здійснив напад на журналістів.

2ogoloshenya