Поліція Кам'янця вилучила техніку в забудовника "КАПІТАЛ-БУД" (20.01.2021)

Сьогодні протягом  дня продовжувався скандал стосовно забудови "Водолікарні".

Коли ми прибули на територію будівництва тут вже перебували працівники поліції, однак пояснити, що вони тут роблять відмовилися. Згодом сюди прибув і керівник фірми "Капітал-Буд" Валерій Каніцький, який також намагався дізнатися в чому причина приїзду правоохоронців.

Через декілька хвилин сюди прибули депутат міської ради від ВО "Свобода" В. Кондрук разом з підбирачкою інформації, а також обвинувачений за частиною третьою статті 258 Кримінального кодексу України "Терористичний акт, який призвів до загибелі людини" Сергій Крайняк з побратимом.

Близько півгодини працівники поліції перебували на території будівництва й очікували прибуття свого керівництва. Протягом цього часу тривали суперечки між забудовником та представниками ВО "Свобода".

Згодом під час розмови депутат міської ради В. Кондрук здійснив напад на знімальну групу журналістів телерадіокомпанії Кам'янець-Подільський. Нагадаємо Кондруку про кримінальну відповідальність за подібні дії відповідно до ст. 171 Кримінального кодексу України. Про це нагадуємо й всім іншим, в тому числі й Крайняку.

Так і не дочекавшись, обґрунтування від поліції причин свого перебування на будівельному майданчику Валерій Каніцький дав вказівку продовжувати демонтажні роботи. Лише згодом працівники поліції почали проводити слідчо-оперативні дії.

Згодом прибули й інші активісти ВО "Свобода", в яких виникли запитання до механізатора бульдозера. Валерій Каніцький вивів працівника з території будівельного майданчика та поспілкувався з цього приводу з працівниками поліції.  

На місце згодом прибули бійці національної гвардії України, а працівники поліції повідомили, що вони вилучають бульдозер на штраф майданчик. Для цього пригнали автокран. Однак використовувати його не довелося, оскільки сам керівник будівельної компанії відчинив ворота після того, як отримав відповідь від поліції про підстави вилучення техніки.

Ймовірно, що історія з приміщенням Водолікарні після сьогоднішніх подій перейде в юридичну площину в судах різних рівнів. Водночас навряд чи після сьогоднішніх подій в будівельних компаній нашого міста  з'явиться мотивація для співпраці з міською владою, а інформація про  мільйонні інвестицій в місто виявиться просто ще однією невиконаною передвиборчою обіцянкою.

2ogoloshenya