Обвинувачений в скоєнні терористичного акту вже в кабінеті мера Кам'янця-Подільського

В попередньому відео ми зазначили, що окремо розповімо про оточення міського голови Кам'янця-Подільського, яке вчора активно брало участь в дискусії з депутатами.

При вході до приймальні тут вже очікували – водій міського голови, журналіст ВО "Свобода" Сергій Крайняк, працівниця відділу інформації, підбирач (це офіційна назва  посади), працевлаштована нещодавно Алла Чепелюк. Також до приміщення увійшов член ВГО "Сокіл", який згодом представився громадянином України. В самій приймальні перебувала секретар міської ради, у всякому випадку так написано на сайті "Вікіпедія" – Ірина Шелепницька.

А тепер конкретно про оточення міського голови. Детальніше - у відеосюжеті.

Підбирач інформації Алла Чепелюк протягом минулих років активно й відкрито дозволяла собі поливати брудом людей, які мають іншу думку, в соціальній мережі Фейсбук. Віднедавна ця жінка працює в міській раді й звичайно буде за це отримувати зарплатню з наших з Вами податків.  

Стосовно громадянина України сказати нічого. Молодий чоловік, який навіть не представився на весь кабінет криком намагався довести свою власну громадську позицію. Відомо лише, що він представник  ВГО "Сокіл" та друг, чи напевно як правильно казати побратим Сергія Крайняка.

Що ж до самого журналіста ВО "Свобода". Як завжди наводимо лише факти.

За версією Генеральної прокуратури України Сергій Крайняк 31 серпня 2015 року разом з Ігорем Гуменюком здійснив терористичний акт під стінами ВРУ внаслідок якого 4 бійців Національної гвардії України загинуло, більше 150 осіб було поранено.

4 роки та 9 місяців Сергій Крайняк провів у СІЗО. 22 травня 2020 року Шевченківський суд Києва змінив запобіжний захід Сергію Крайняку на цілодобовий домашні арешт і зобов’язав його не покидати будинок в селі Київської області, де він зареєстрований, і носити електронний браслет.

7 вересня під час засідання суду Сергій Крайняк повідомив, що він змінив місце проживання й з цього часу проживає в с.Субіч, Китайгородської ОТГ, Кам'янець-Подільського району. Поряд із цим, обвинувачення проти нього не зняті й він наразі залишається фігурантом справи й зобов'язаний відвідувати судові засідання.

Сергій Крайняк обвинувачується за частиною третьою статті 258 Кримінального кодексу України "Терористичний акт", що призвів до загибелі людини. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від десяти до п'ятнадцяти років або довічним позбавленням волі з конфіскацією майна або без такої.

Стаття надзвичайно серйозна. До прикладу, у 2018 році ГПУ України за цією ж самою статтею -258 ч.3. повідомила трьом офіцерам збройних сил Російської Федерації про підозру в обстрілі Маріуполя у 2015 році внаслідок, якого загинуло 30 мирних мешканців.

Ще раз наголошуємо, Сергій Крайняк обвинувачується за тією ж статтею Кримінального кодексу, що й російські окупанти.

Ірина Шелепницька запам'яталася лише словами про те, що незабаром в неї у виконкомі також буде посада. Це й не дивно, адже донька "свободівки" вже працює секретарем в приймальні міського голови Кам'янця-Подільського Михайла Посітко.  До відома цю посаду вона отримала без конкурсу.

Ось таке оточення новообраного міського голови. Ось так зміни прийшли до Кам'янця-Подільського. Висновки сподіваємося, Ви зробите самостійно.

2ogoloshenya