Реорганізація РДА на Хмельниччині: чи достатньо Кам'янеччині 159 працівників в РДА

Сьогодні, 19 січня, голова Хмельницької ОДА  Сергій Гамалій спільно з заступники голови, працівниками апарату адміністрацій та районними очільниками трьох новостворених районів обговорили питання граничної чисельності працівників у новостворених райдержадміністраціях Хмельниччини.

Нагадаємо, що замість 20 районів в області буде 3: Хмельницький, Кам’янець-Подільський та Шепетівський. При цьому, Хмельницький район об’єднав 11 колишніх районів, Шепетівський – 5 і Кам’янець-Подільський – 4.

Розпорядженням голови адміністрації від 31.12.2020 року “Про граничну чисельність працівників районних державних адміністрацій” було встановлено граничну чисельність працівників РДА у новостворених районах.

Зокрема, кількість працівників Хмельницької РДА має складати 193 особи, Кам’янець-Подільської та Шепетівської РДА – по 159 осіб.

На думку районних очільників, така кількість працівників є недостатньою для ефективної реалізації повноважень РДА. В ході обговорення керівники новостворених районів висловити своє бачення стосовно орієнтовної кількості працівників.

В свою чергу, голова адміністрації Сергій Гамалій наголосив, що обласна адміністрація готова працювати з Кабінетом Міністрів України в напрямку збільшення чисельності працівників, але наразі необхідно визначитися з орієнтовною кількістю працівників, враховуючи навантаження кожного з районів.

Очікується що буде і перехідний період до середини 2021 року, щоб процес зміни адміністративно-територіального устрою був максимально непомітним для людей, а якість і доступність послуг, що надавалися на районному рівні, не знизилася.

Додамо, що до липня 2021 року керівники РДА повинні прийняти відповідне рішення щодо чисельності працівників структурних підрозділів та при їх скороченні забезпечити дотримання законодавства про працю і державну службу.

Також учасники наради обговорили питання передачі майна, прав та обов’язків райдержадміністрацій, що припинили роботу у зв’язку зі зміною адмінтерустрою.

2ogoloshenya