На Дунаєвеччині оштрафували власника магазину ритуальних послуг за роботу в «карантин вихідного дня»

Дунаєвецький районний суд визнав винним місцевого підприємця у порушенні правил карантину і оштрафував на 17 тис. грн.

Про це йдеться у постанові від 12 січня.

За матеріалами справи 21 листопада близько 13 год. підприємець не припинив роботу магазину з продажу ритуальних товарів та здійснював прийом відвідувачів, чим порушив вимоги підпункту 4 пункту 15 постанови Кабінету Міністрів України від 22 липня 2020 №641 “Про встановлення карантину та запровадження посилених протиепідемічних заходів на території із значним поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2”.

У суді чоловік не заперечив проти вказаного правопорушення, визнав вину та щиро розкаявся. Наголосив, що йому було відомо про запроваджений “карантин вихідного дня”, але за телефонним дзвінком клієнтів відкрив магазин, щоб останні мали змогу подивитись на пам`ятники. Необхідності у роботі магазину не було, першочергові ритуальні товари не продавав.

Суддя не знайшов підстав для застосування до підприємця більш м`якого покарання через підвищену небезпеку для оточуючих та загрозу суспільству і окремим громадянам поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19. Додав, що у підприємця не було будь-якої необхідності терміново відкривати магазин у “карантин вихідного дня”; ритуальних товарів першої необхідності у продажу магазину немає, оскільки магазин спеціалізується на пам`ятниках, але під час дії вказаних заборон пам`ятники ніхто не замовляв.

Відтак, підприємець сплатить державі 17 тис. грн. штрафу

2ogoloshenya