Замість "Водолікарні" – 18 службових квартир для медиків Кам'янця-Подільського (ВІДЕО)

Протягом цього тижня в Кам'янці-Подільському однією з головних тем для обговорення стало питання проведення будівельних робіт в приміщенні колишньої "Водолікарні".  

У середу, 13 грудня тут розпочалися роботи з демонтажу будівлі, який проводять робітники місцевого приватного підприємства "КАПІТАЛ-БУД СУЧАСНЕ БУДІВНИЦТВО".

Однак ввечері  з'явилося доручення міського голови М.Посітко до директора міської лікарні О.Чернеця вжити заходи, щодо призупинення демонтажних робіт. Також була сформована комісії з перевірки законності знесення споруди.

Нагадаємо, наприкінці літа 2017 року було прийнято рішення про переведення одного з відділень міської поліклініки з приміщення "Водолікарні" до приміщень на Руських фільварках.

Як розповів керівник фірми забудовника Валерій Каніцький його компанія більше півтора року витратила на оформлення всіх необхідних документів, які дозволяють розпочати на вказаній території будівництво багатоквартирного житлового будинку.

Попри це представники політичної фракції ВО "Свобода", вже після першого засідання комісії, на якій було підтверджено законність будівельних робіт 15 січня знову прибули на об'єкт будівництва й викликали сюди працівників поліції.

За їх словами, навіть попри те, що забудовник отримав дозвіл на проведення будівельних робіт, приміщення Водолікарні перебуває в комунальній власності.

Під час блокування проведення ремонтних робіт на об'єкт прибув керівник фірми забудовника, який поспілкувався з представниками ВО "Свобода", що блокували роботи з демонтажу. До спільного рішення  сторони не змогли прийти. Керівник будівельної компанії пояснив свою позицію тим, що зважаючи на законність демонтажних робіт він може їх зупинити лише в тому разі, якщо йому компенсують вже витрачені кошти.

На підтвердження своїх тверджень Валерій Каніцький продемонстрував документ на право проведення підготовчих будівельних робіт, а також розповів, що відповідно до раніше укладеної домовленості з міською радою після завершення будівництва багатоповерхового будинку 18 службових квартир вартістю більше 15 мільйонів гривень його компанія безоплатно передасть для медичних працівників нашого міста.

2ogoloshenya