Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

У Кам’янці-Подільському щомісячно роблять до 2000 безкоштовних  ПЛР-тестів

З  квітня 2020-го року у Кам’янці-Подільському запрацювали  мобільні бригади та пункти із забору біоматеріалу для ПЛР-тестування на коронавірус.

У КНП «Лікувальний діагностично-консультативний центр» на площах по вул. І. Франка, 30 створено пункт відбору проб у кам’янчан.

Як розповів епідеміолог відповідальний за роботу пункту і мобільної бригади Олексій Процков, за цей час у Центрі відібрано близько 8000 проб. В останні місяці нараховували до 2000 відборів щомісячно.

На изображении может находиться: 1 человек, стоит и в помещении

«Ми лише відбираємо проби, а саме дослідження здійснюється у Хмельницькому. На сьогодні вірусологічна лабораторія Хмельницького обласного лабораторного центру має потужність 1500 проб в день, опрацьовує проби та видає результати в межах 24 годин», - каже Олексій Процков.

На изображении может находиться: 1 человек

На запитання чому на пункті здачі  утворюються черги, епідеміолог відповідає що у будні дні це  тестуванння проводять о 10.00; 10.15; 10.30 та після технологічної перерви о 12.00; 12.15; 12.30. Поява пацієнтів у не визначений для них час та збільшення у рази кількості людей призводить до тимчасового скупчення. Працівники на місці постійно проводять роз’яснювальну роботу щодо взаємоповаги, дотримання соціальної дистанції у черзі, обов’язкове носіння масок.

Також лікар зазначив, що здавати ПЛР-тест найкраще натще. Не рекомендується за 6 годин до здачі тесту вживати лікарські засоби для зрошення ротоглотки, використовувати препарати для розсмоктування. За 4 години до здачі тесту не рекомендується жувати гумку, цукерки, чистити зуби, полоскати рот, горло,  їсти, пити, палити.

 

Джерело: Медицина Кам'янця

2ogoloshenya