З метою попередження проявів жорстокості та насилля серед учнівської молоді 17 квітня в НВК №9 імені А.М.Трояна відбулася профілактична загальношкільна акція "Синя стрічка – ми проти насильства".

Відомо, що синя стрічка символізує синці на дитячому тілі та водночас синій колір служить постійним нагадуванням про те, що необхідно боротися з насильством. Творчою групою (практичним психологом Хамелюк Т.О., бібліотекарем Керничною О.П., педагогом організатором Кавецькою М.В., соціальним педагогом Королюк Л.М.) було організовано комплекс заходів в рамках даної акції.

Зокрема, було облаштовано виставку фото, які підготували для проекту учні НВК №17 на тему «Фокус на дитину», інформаційний планшет «Синя стрічка. Ми проти насильства», усі класи були прикрашені символічною синьою стрічкою.  Класними керівниками було проведено інформаційні хвилинки, на яких розповідали дітям про початок традиції акції «Синя стрічка», різні форми й прояви насильства та способи уникнення конфліктних ситуацій.

Для кращого візуального сприйняття акції школярі підготували символічні сині стрічки, які прикріплювали на руку всім учням, вчителям, батькам. На противагу злу та насиллю на першому поверсі навчального закладу було облаштовано велику фотовиставку  на тему «Щасливі родини на світлинах», де були представлені сім’ї наших вихованців. Для учнів 7-8 класів було проведено превентивний виховний захід на тему «Насилля подолати не можна допустити (постав свій розділовий знак)». У заході, окрім учнів НВК, взяли участь студенти коледжу культури та мистецтв видовищно-театралізованих заходів (Войтюк Марина, Пилипчук Віталій, Пухальська Олександра, Рой Лілія, художній керівник Бойчук Тетяна), продемонструвавши інсценізацію оповідання Наталії Шевченко «Найзаповітніша мрія». Інсценізація не залишила байдужим жодного.

Усі учні школи долучилися до флешмобу "СТОП  НАСИЛЬСТВУ".  За допомогою  тканини вони створили символ боротьби з насильством – "Синю стрічку".

Серед наймолодших учнів початкової школи був проведений конкурс малюнків на асфальті "Крейдою проти насильства". Таким чином школярі протестують проти зла і несправедливості, малюючи добрі малюнки на асфальті. Проведені заходи змусили учнів задуматись  над тим, що кожен із нас може зробити для того, щоб розірвати коло жорстокості і насильства, змінити світ на краще.

Джерело

2ogoloshenya