Трагічною сторінкою увійшла в літопис історії кримськотатарського народу його масова депортація.

Щодо вшанування пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу в Кам’янець-Подільській центральній районній бібліотеці  провели  історичний екскурс «Депортація кримськотатарського народу у Другій світовій війні».

  Під час заходу  студентську молодь Кам’янець-Подільського коледжу культури і мистецтв Ірина Василівна Лехіцька, лектор І категорії Кам’янець-Подільського Державного історичного музею заповідника розповіла про історію, культуру та традиції кримськотатарського народу та ознайомила молодь  з історією кримськотатарського народу у ХХ- ХХІ ст., наголосивши, що в травні буде  74- річниця депортації з Криму кримських татар. У 1944році злочинна акція призвела до масових людських жертв та завдала непоправної шкоди кримськотатарському народу, і звісно трагічним чином вплинула на його історичний шлях. Присутніх зацікавив фрагмент з фільму  «Річниця депортації кримськотатарського народу».                                        .                                                                     

 Депортація  у 1944 році  під час Другої світової війни обійшлася кримськотатарському народу дорогою ціною, тому важливо сьогодні формувати  у сучасного покоління уміння аналізувати та зіставляти історичні явища і факти.

Підготувала: Оксана Клімова завідуюча відділом обслуговування ЦРБ.

2ogoloshenya