Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Кам’янець-Подільський лісгосп відновив майже 50 гектарів лісу

У Кам’янець-Подільському лісгоспі створили 47,4 гектара лісових культур, які мають приживлюваність понад 92 відсотки.

А сіянці із закритою кореневою системою показали майже стовідсоткову збереженість. Переведено до категорії цінних молодняків 55 гектарів лісових культур першого-другого класу якості, повідомляє прес-служба Кам’янець-Подільського лісгоспу.

У розсадниках досягли гарного виходу з одиниці площі сіянців основних лісових порід. Їх вирощено 340 тисяч штук. Цього достатньо для забезпечення потреб підприємства. Буде що і реалізувати. Для отримання додаткових коштів вирощено майже 10 тисяч укорінених живців декоративних форм шпилькових порід, 11 тисяч саджанців у шкілках відкритого грунту для озеленення і майже 5 тисяч саджанців із закритою кореневою системою в умовах контрольованого середовища.

Для створення майбутніх лісів зібрали понад 3000 кілограмів насіння деревних порід, яке висіяли в розсадники. На підготовлених ділянках провели основний обробіток грунту для садіння лісу в наступному році.

Сприятлива погода дозволяє зараз вести догляди за молодими посадками. Також доповнюють лісові культури, де рослини не прижилися або не досягають нормативних показників.

Хоча до новорічно-різдвяних свят ще далеко, лісівники готують ділянки для заготівлі ялинок, яких цьогоріч планують реалізувати понад дві тисячі штук.

2ogoloshenya