Рада провалила голосування проти карантину вихідного дня:  як голосував нардеп від Кам’янеччини

Сьогодні, 17 листопада, під час засідання Верховної Ради на голосування народними депутатами виносився проєкт постанови про рекомендацію уряду пом'якшити карантинні обмеження, що запроваджені у вихідні дні.

Нагадаємо, в Україні запровадили карантин вихідного дня і заборонили підприємницьку діяльність з 00 год. суботи до 00 год. понеділка. Працювати у вихідні дні дозволено лише продуктовим магазинам, аптекам, АЗС та фінансовим установам.

Проте, на місцях не всі органи місцевого самоврядування підтримали дане рішення уряду. Вже колишній міський голова Кам’янця-Подільського Михайло Сімашкевич  як і міський голова Хмельницького Олександр Симчишин дозволили ринкам працювати 14-15 листопада.

Проте, фактично захистити підприємців від штрафів за порушення карантину вихідного дня міська влада не може. За минулі вихідні правоохоронці Хмельниччини склали 31 протокол про порушення вимог карантину вихідного дня.

Після мітингів підприємців від стінами Верховної Ради, сьогодні, під час пленарного засідання , народні обранці розглядали проєкт постанови про скасування карантину вихідного дня.

Голосування, за скасування карантину вихідного дня, якого чекали не лише під стінами ВРУ, а й по всій Україні підприємці, у Раді провалили. Із 246 присутніх у залі депутатів “за” проголосували 149.

Із 11 представників Хмельниччини у Верховній Раді “за” скасування карантину вихідного дня проголосували лише троє.

«За» скасування карантинних обмежень для підприємців у вихідні дні проголосували Сергій Лабазюк, Олександр Герега та Віктор Бондар.

Народний депутат від Кам’янеччини Ігор Марчук, який в своїх відеороликах у Фейсбук «захищає» інтереси підприємців Центрального ринку Кам’янця-Подільського, утримався від голосування.

Також утримались від голосування Володимир Ватрас, Олексій Жмеренецький, Микола Стефанчук.  Сергій Мандзій та Денис Монастирський – не голосували. Олена Копанчук була відсутня на засіданні.

Також сьогодні у стінах парламенту вирішувалася доля запровадження касових апаратів.

2ogoloshenya