Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

2 листопада – день урочистого відкриття руху через міст "Стрімка лань"

47 років тому, 2 листопада 1973 року  у Кам’янці-Подільському урочисто відкрито рух через найвищий міст України "Стрімка лань".

Його будівництво тривало сім років. Проєкт мосту розробили ще у 1965 році фахівці всесвітньо відомого Інституту електрозварювання імені Євгена Патона. Коли проєкт узгодили, 1 лютого 1966 року розпочалось будівництво.

Цікаво, що при будівництві мосту вперше в світі застосовано бісталеві конструкції.

Відстань між опорами - 174 м, довжина мосту - 379,14 м, ширина проїжджої частини - 14 м, тротуарів - по 2,5 м.

Міст «Стрімка лань» - найвищий міст в Україні, висота його - 54 метри.

Зараз міст через Смотрич — важлива для України комунікація. Через нього проліг магістральний автомобільний шлях Н-03, який сполучає Хмельницький і Чернівці. У 2004 році споруду передали в державну власність.

З моста відкривається дивовижний вигляд на Смотрицький каньйон з його прямовисними скелями.

А ще зелений міст над Смотрицьким каньйоном відомий на всю країну як міст атракціонів. Сюди приїжають туристи з різних куточків України аби спробувати роуп-джампінг. Адже, кам'янецький міст "Стрімка лань" являється одним із найкращих об'єктів для стрибків.

Знаменитий він і польотами під ним на повітряній кулі. Вперше політ під мостом, що став тепер традицією, пройшов 29 червня 1999 року.

2ogoloshenya