Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

На Дунаєвеччині нечистоти з септиків протитуберкульозної лікарні стікають у річку

Септики Голозубинецької протитуберкульозної лікарні переповнені, а нечистоти з них стікають до річки Студениця.

Про це повідомляє голова громадської організації "Контроль громади" Василь Гандзюк, йдеться у сюжеті Суспільне Поділля.

За його словами, суд заборонив лікарні вивозити господарські відходи на поля фільтрації, а переповнені септики протікають.

Септики Голозубинецької протитуберкульозної лікарні викопані над дорогою, що веде до села Голозубинці Дунаєвецького району, каже Василь Гандзюк. Напроти них у придорожній канаві тече мутний потічок, а вище сухо, додає чоловік.

"Як бачимо, ми находимося в місці біля дороги де придорожній кювет, де стоки каналізаційні просочуються з септика, ідуть сюди в придорожній кювет і, як бачите, з кювету вони течуть до місцевої річки Студениця. Там на дорозі, як бачили, труба прокладена, щоби частина стоків текла в річку", - говорить чоловік.

фото: Суспільне

Зі слів начальника Дунаєвецького районного управління Держпродспоживслужби Віталія Лисака, ні в районі ні в області не має лабораторії, яка могла б виявити у стоках палочку туберкульозу. Статистичні дані по захворюваності на туберкульоз за останні 8 років не дають підстав стверджувати про спалах туберкульозу.

Як каже начальник Хмельницької обласної Державної екологічної інспекції Андрій Мартинов, суд заборонив Голозубинецькій протитуберкульозній лікарні скид на поля господарсько-побутових стоків.

Виконавчий лист інспекцією спрямовано до виконавчої служби, каже Андрій Мартинов.

Головний лікар обласної Голозубинецької протитуберкульозної лікарні Руслан Гавришко відповіді на запитання, куди ж вивозять господарські відходи, не дав.

2ogoloshenya