Кам’янець-Подільський може стати столицею дитячого туризму!

Команда  Департаменту гуманітарної політики представила цікавий проєкт, який потребує підтримки мешканців міста.

Його мета -  запустити першу освітню дитячу резиденцію «Podillya SmArt Camp»,  як відправну точку для розвитку в місті галузі дитячого, пізнавального та освітнього туризму!

Цей проєкт уже пройшов конкурсний відбір до участі в програмі «Діти культури» Українського Культурного Фонду (УКФ)! І тепер для його реалізації необхідно залучити частину коштів від громадян на платформі “Велика Ідея” -  у розмірі 25% від загального бюджету проєкту. 75% суми забезпечує УКФ, повідомляють у департаменті гуманітарної політики Кам’янець-Подільської міської ради.

Яким буде дитячий пізнавальний туризм у Кам'янці-Подільському?

Планують створити резиденцію «Podillya SmArt Camp», як відправну точку для старту розвитку галузі дитячого, пізнавального та освітнього туризму в регіоні, мета якого – активне інтелектуальне та творче дозвілля, популяризація зацікавленості дітей у культурно-історичний спадщині, залучення широкого кола дітей до можливості вивчення історії, культури, мистецтва, архітектури за допомогою інноваційного та розважального контенту.

Перша резиденція – це 5 –ти денне освітнє дійство, для 30-35 дітей віком 10-14 років (участь у проєкті безкоштовна на конкурсній основі), направлене на розширення світогляду та формування лідерських навичок, і найголовніше - бажанні сприяти загальній злагоді та розвитку сучасного українського суспільства.

Відбуватиметься захід у Старій фортеці.

Діти прослухають освітні лекції від представників міст-партнерів Кам’янця- Подільського з різних країн, розгадуватимуть історичні таємниці, порівнюватимуть національний вплив народностей на старовинну архітектуру, зустрічатимуться з героями минулого, куштуватимуть традиційні міжнаціональні страви, вивчатимуть мистецтво інших народів завдяки танцювальним, вокальним та художнім флешмобам, візьмуть участь у інтерактивних квестах та ігрових воркшопах.

Організатори проведуть серію майстер-класів з відтворення ремесл та розвиваючі активності на природі: тролей, мотузковий парк, стрільба з луків, і безліч інших розваг.

Проєкт направлений не тільки на освітній процес учасників, а й на розвиток «правильних» лідерських навичок у дітей та їх самореалізацію, розширення не тільки власного кругозору, а й вміння презентувати свої знання.

Усі, хто має бажання підтримати місто, може це зробити за посиланням:

https://biggggidea.com/.../multikulturna-osvitnya..

Будь-яка сума робить Кам’янець ближчим до перемоги!

2ogoloshenya