На Дунаєвеччині завершили ремонт об'їзної розпочатий у 2004 році

На обході міста Дунаївці на Хмельниччині відкрито рух.

Відтепер на дорозі Н-03 з Житомира до Чернівців для руху відкриті нові 7,72 км обходу міста Дунаївців. Три черги зведення об’їзної дороги затягнулося на довгих 16 років.

«Успішно завершили ще одну 16-річну історію будівництва – сьогодні відкрито рух об’їздом міста Дунаївці» – коментує Олександр Кубраков, Голова Укравтодору

Історія ремонту розповіли у Службі автомобільних доріг Хмельниччини:

Будівництво І черги обходу на ділянці дороги Т-23-08 Гуків – Дунаївці – Могилів-Подільський – державна дорога Н-03 Житомир – Чернівці було розпочато ще у далекому 2004 році і лише через чотири роки 2,7 км автодороги було завершено. Вартість робіт склала 21,5 млн. гривень.

До наступної ІІ черги, протяжністю 1,9 км, приступили у тому ж таки 2008, а ось закінчити вдалося аж за десять років – у 2018. Участь області в митному експерименті, коли частина коштів від перевиконання плану митних зборів направлялася на будівництво та ремонт доріг, дала можливість нарешті  завершити цю ділянку, вартість якої на той час склала 35 млн. гривень. А цілковитого завершення об’єкта жителі міста Дунаївці дочекалися лише цього року – завдяки рекордному фінансуванню в рамках президентської ініціативи «Велике будівництво». На будівництво ІІІ черги обходу м. Дунаївці, протяжністю 3,12 км у 2020 році спрямовано 206 млн гривень.

Добудова цієї ділянки автошляху нарешті розвантажила рух містом, адже транзитний транспорт вже не їхатиме через його центр, де інтенсивність руху складає майже 10 тис. автомобілів за добу.

Чим цікава фінішна ділянка обходу?

На дорозі зведено дві транспортні розв’язки типу «коло» із сучасним освітленням, влаштовано зупинкові смуги, встановлено бар’єрне огородження. На окремих ділянках ще встановлюємо нові дорожні знаки, влаштовуємо дорожню розмітку.

Окрім того, влаштовано майданчик та під’їзні дороги до пам’ятника жертвам фашизму, що знаходиться поблизу новозбудованої дороги.

Перед введенням в експлуатацію майже 8 км обходу міста Дунаївці, оновили за технологією «Сларі-Сіл» верхній шар покриття на І черзі, який за багато років зазнав незначних руйнувань.

2ogoloshenya