Нещодавно в хоровій залі музично - педагогічного факультету Національного університету імені Івана Огієнка  відбувся вечір української музики студентки IV курсу Національної музичної академії ім. П. Чайковського, лауреата міжнародних і всеукраїнських конкурсів, солістки спілки естрадних діячів України Вікторії Цюпак.

У виконанні співачки звучали шедеври української класичної та сучасної вокальної музики. З особливою чутливістю і ніжною журбою звучали романси М. Лисенка на вірші Л. Українки «Не дивися на місяць весною», «Смутної провесни», на вірші Т. Шевченка «Чого мені тяжко». Із сучасних композиторів Вікторія виконала твори А. Кос-Анатольського «Чотири воли пасу я», «Лукашева сопілка», а також ліричні твори В. Кирейка «Не бійся смутку», В. Косенка «Вони стояли мовчки», Л. Ященка «Ой де ти підеш», Г. Алчевського «Душа – се конвалія ніжна». З особливою динамічністю та технічною віртуозністю прозвучали «Сцена і арія Йолан» з опери Г. Майбороди «Мілана» та прекрасний твір М. Кропивницького «Соловейко», які викликали шквал оплесків та вигуків «Браво!». Протягом всього концерту з особливою художньою вишуканістю і технічною досконалістю Вікторії акомпанувала Ольга Пастух, викладач хорової школи, стипендіат обласної премії.

   У концерті також брали участь викладач класу віолончелі дитячої хорової школи, НВК№ 9 імені Аліма Трояна Світлана Погребенко і учениця 8 класу хорової школи Поліна Токарчук. У виконанні Світлани Погребенко та Ольги Пастух яскраво і виразно прозвучала «Елегія» М. Лисенка, лірично і чуттєво «Мелодія» О. Яковчука. В аранжуванні Анатолія Геплюка з великою задушевністю і ліризмом прозвучала «Журавочка» у виконанні Вікторії, Світлани і Ольги. Лауреат міжнародних і всеукраїнських конкурсів Поліна Токарчук темпераментно і колоритно виконала «Веснянку» Євгена Геплюка. Концерт був дуже цікавий і різноплановий, глядач отримав велике задоволення і море емоцій, а головне ознайомився з  шедеврами вокального та інструментального мистецтва. Прикрасою концерту була неперевершена ведуча Наталія Геплюк, яка поетичними рядками озвучувала кожний номер. Велику вдячність артисти висловлюють декану педагогічного факультету, доктору педагогічних наук, професору Лабунцю В. М. і завідувачці кафедри музичного мистецтва, кандидата педагогічних наук, професору Печенюк М. А. за надання приміщення. Велике спасибі за чудові фотографії  Володимиру Жигайло.

                                                                                     Олена Нужненко

2ogoloshenya