12 квітня відбулося виїзне засідання депутатського клубу Кам’янець-Подільської міської ради.

Депутати провели зустріч в приміщенні міської поліклініки, що розташовується на вул. Івана Франка. На засіданні депутати обговорювали хід впровадження медичної реформи в нашому місті.

Заступник міського голови Вадим Савчук розповів про те, що вже зроблено в процесі реформування медичної галузі. Основну увагу було приділено створенню мережі  закладів первинно медико-санітарної допомоги.

Найтриваліше депутати обговорювали питання переїзду закладів охорони здоров’я міста. Так, відповідно до плану, міська поліклініка із вулиці Огієнка переміщується на площі по вул. Франка, 30, а дитяча поліклініка - в звільнене приміщення по вул. Огієнка, 20.

В перспективі й міська лікарня повинна буде переміститися на Івана Франка, щоб тут на цій території створити бальнеологічний курорт.

Деякі депутати ніяк не могли зрозуміти, що переїзд дитячої поліклініки дасть можливість зекономити кошти для міського бюджету та значно покращить якість надання медичних послуг, особливо для дітей.

Очільника місцевої "Свободи" Михайла Посітка взагалі не цікавило питання розвитку медичної сфери. Як зазначив депутат для нього найголовніше знати, що буде в майбутньому із приміщеннями з яких планують виїхати медзкалади.

Заступник міського голови Сергій Бабій проінформував депутатів про те, що проблем під час переїзду лікарні із транспортом не виникне. Якщо вдасться втілити цей план у життя, то кількість транспорту який буде рухатися до лікарні нараховуватиме 25 одиниць, а інтервал руху складатиме 5 хвилин. Також поблизу лікарні буде створено парковку для 50-ти автомобілів.

Наприкінці засідання депутати оглянули приміщення міської поліклініки, де нещодавно закінчилася реконструкція частини приміщень. В майбутньому планується продовжити реконструкцію будівлі, щоб створити тут комфортні умови для лікування кам’янчан.

2ogoloshenya