Кам’янець-Подільський міськрайонний суд залишився без бюджетних грошей на листування

У зв’язку з відсутністю забезпечення суду знаками поштової оплати, конвертами, папером тощо Кам’янець-Подільський міськрайонний суд Хмельницької області тимчасово припиняє відправлення поштової кореспонденції.

Відповідна заява опублікована на сайті суду вчора, 7 жовтня.

Такі незручності у роботі суду виникли через недофінансування з боку бюджету.

Від так, Кам’янець-Подільський міськрайонний суд вимушено призупиняє листування засобами поштового зв’язку.

Не відправлятимуть поштою:

-  запити, необхідні для забезпечення розгляду справ (в тому числі для вирішення питання про відкриття провадження у справі);

- судові повістки;

- копії судових рішень , виконавчих листів;

- справи до судів вищих інстанцій

З  метою максимального і своєчасного повідомлення сторін про день та час судових засідань суд рекомендує:

  1. при зверненні до суду зазначати про всі відомі засоби зв’язку учасників розгляду – офіційні адреси, адреси електронної пошти, номера телефонів (власні та інших учасників розгляду справи);
  2. Використовувати сучасні альтернативні способи для отримання документів (судових повісток, повідомлень, рішень тощо) та інформації від суду, а саме:
  • при подачі документів до суду надавати письмову згоду на надсилання судової повістки у вигляді SMS-повідомлень та отримання копій процесуальних документів електронною поштою;
  • знайомитись з датою призначення справи до розгляду на офіційному веб-сайті Кам’янець-Подільського міськрайонного суду Хмельницької області у розділі «Громадянам»: Списки судових справ, призначених до розгляду за посиланням.

Також у суді зазначили, що кам’янчани можуть отримувати процесуальні документи електронною поштою через підсистему «Електронний суд».

 Для цього необхідно:

  • зареєструватися в системі обміну електронними документами між судом та учасниками судового процесу (створити поштову скриньку електронного суду), розміщеній на офіційному веб-порталі Судової влади України за посиланням.
  • для відображення справи у вашому особистому електронному кабінеті необхідно через особистий електронний кабінет у підсистемі «Електронний суд» подати заяву про внесення даних РНОКПП до додаткових відомостей про учасника справи, в якій буде зазначений Ваш РНОКПП.

Додамо, що відправлення поштової кореспондеції від сьогодні припинив і Хмельницький міськрайонний суд.

2ogoloshenya