Скандал в Кам'янець-Подільській ТВК: причини зникнення документів з'ясовує поліція

У суботу, 3 жовтня, відбулося засідання Кам'янець-Подільської ТВК на якому було визначено за якими порядковими номерами будуть розташовуватися назви політичних партій у виборчому бюлетені на місцевих виборах 25 жовтня.

Відповідно до результатів жеребкування порядкові номери партій у бюлетені виглядатимуть наступним чином:

  1. "Слуга народу".
  2. "Пропозиція".
  3. "Українська стратегія Гройсмана".
  4. ВО "Свобода".
  5. "Наш край".
  6. Радикальна партія Олега Ляшка.
  7. "Опозиційна платформа – за життя".
  8. ВО "Батьківщина".
  9. "Рідне місто".
  10. "Сила і честь".
  11. "Громада і закон".
  12. "Удар".
  13. "За майбутнє".
  14. "Європейська солідарність".
  15. "За конкретні справи".

Поряд із цим, ще до процедури жеребкування стало відомо, що частина документів з приміщення ТВК була викрадена. Як повідомив член комісії Олег Підскоцький політична партія "Самопоміч", яка не погодилася з рішенням ТВК про відмову в реєстрації по причині недотримання гендерних квот подала позов до суду. Щоб підготувати відзив на позовну заяву він вирішив переглянути документи стосовно цієї партії, однак виявилося, що оригіналів немає, а залишилися лише копії.

ТВК було прийнято рішення негайно звернутися до поліції, яка через деякий час прибула до приміщення міської ради. Слідчі почали відбирати пояснення в членів комісії для того, щоб з'ясувати всі обставини зникнення документів. На сьогодні розслідування з цієї справи триває.

Поряд із цим, вчора в місті Хмельницькому відбулося засідання суду за позовом політичної партії "Самопоміч". Дослідивши всі матеріали справи суд прийняв рішення про не задоволення позовних вимог й таким чином підтвердив рішенням ТВК про відмову в реєстрації цієї політичної сили досі. У випадку, якщо апеляційна інстанція зобов'яже ТВК зареєструвати "Самопоміч" для участі в виборах ця партія буде мати 16 номер у виборчому бюлетені.

2ogoloshenya