Апеляційний суд залишив під вартою крадія з Кам'янеччини

Чоловікові не вдалося переконати суддів у тому, що йому варто залишити умовний термін

Хмельницький апеляційний суд залишив без задоволення апеляційну скаргу засудженого за крадіжку на ухвалу Кам`янець-Подільського міськрайонного суду, передає пресслужба ХАС.

Цією ухвалою суд скасував звільнення його від відбування покарання з випробуванням та направив для відбування покарання ув’язненням, призначеного вироком Кам`янець - Подільського міськрайонного суду від 22 листопада 2018 року – за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 185 КК України, "Крадіжка", його засудили до позбавлення волі на 4 роки, але звільнили від відбування покарання з іспитовим строком на 2 роки та зобов’язали періодично з`являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації, повідомляти про зміну місця проживання та роботи, не виїжджати за межі України без погодження.

Однак 17 липня 2019 року суд першої інстанції задовольнив подання відділу з питань пробації: скасував звільнення від відбування покарання з випробування й направив засудженого для відбування призначеного покарання реально. Як повідомили у суді, засуджений був ознайомлений з порядком та умовами відбування покарання, з покладеними обов`язками, його також неодноразово попереджали про відповідальність за порушення порядку відбування, призначеного судом покарання, проте він двічі не з’являвся у відділ з питань пробації без поважних причин, був притягнутий до адміністративної відповідальності та вчинив кримінальне правопорушення, передбачене ч.2 ст.125 КК України (заподіяння умисного легкого тілесного ушкодження).

У апеляційній скарзі засуджений просив відповідну ухвалу суду скасувати, посилаючись на те, що в поданні відділу з питань пробації вказано недостовірну інформацію. Зазначив, що суд першої інстанції не взяв до уваги стан його здоров`я, те, що він має на утриманні малолітню дитину та цивільну дружину, зрозумів свій вчинок і розкаявся.

Колегія суддів апеляційного суду зауважує, що згідно з частиною 2 статті 78 Кримінального кодексу України, якщо засуджений не виконує, покладені на нього обов`язки або систематично вчинює правопорушення, що потягли за собою адміністративні стягнення і свідчать про його небажання стати на шлях виправлення, суд направляє засудженого для відбування призначеного покарання.

 

Джерело

2ogoloshenya