Володимир Мельниченко започатковує програму підтримки безпритульних тварин "Дай лапу"

Зима – найважча пора року для тварин, адже через холод та відсутність їжі в цей період помирає найбільша кількість безпритульних братів наших менших. У голодної тварини бракує сил, щоб зігріти організм.

Саме тому чотирилапі  в цей час потребують більшої уваги та допомоги з боку людини.

Вони хочуть пережити зиму!Вони хочуть пережити зиму!

Вони хочуть пережити зиму!

Найпростіше, що кожний з нас може зробити для бездомного кошеняти або собачки  – її нагодувати. Однак також важливо зручно та безпечно організувати цей процес, зробити його комфортним як для самих тварин так і для тих людей, біля яких ці тварини мешкають.

Саме тому, Володимир Мельниченко започатковує програму підтримки безхатніх тварин, на постійній основі в Кам'янці-Подільському, яка має назву "Дай лапу".

Вона передбачає встановлення в нашому місті модульних годівниць для підгодівлі тварин. Волонтери  будуть слідкувати за наповненістю кормушок водою та сухим кормом, якого вкрай потребуватимуть безхатні тварини та птахи.

Вони хочуть пережити зиму!Вони хочуть пережити зиму!

Модульні годівниці для підгодівлі тварин

Поряд із цим, Володимир Мельниченко закликає громаду нашого міста долучитися до громадського обговорення питання щодо можливих місць, де можна встановити такі модульні годівниці на основах добросусідства.

"У свій час я, як голова громадської організації "МИ КАМ'ЯНЧАНИ", взяв на себе відповідальність допомагати людям в період карантину.  До нас зверталися тисячі мешканців міста та району з проханням забезпечити їх найнеобхіднішими продуктами. І з цим завданням наша громадська організація успішно впоралася.

Володимир Мельниченко

Володимир Мельниченко

 

Однак нам не слід забувати про те, що ми одна велика сім'я на цій маленькій планеті. Прошу з розумінням поставитись до цієї справи та по можливості берегти таке необхідне для тваринок майно, та допомагати братам нашим меншим!". 

 

Я впевнений в тому, що наш Кам'янець-Подільський може бути чистим і безпечним навіть за наявності на вулицях безпритульних тварин. Для цього є всі необхідні засоби й інструменти. Бракує лише вольового рішення тих, хто повинен стежити за цим", - зауважив Володимир Мельниченко.

Водночас як переконує Володимир Мельниченко втілення програми "Дай лапу" стане початком масштабної роботи в сфері регуляції та забезпечення безпритульних тварин. На його думку в нашому місті повинен бути сучасний європейський притулок для тварин, де чотирилапі будуть не лише тимчасово утримуватися, але де їм буде надаватися професійна ветеринарна допомога, здійснюватися їх вакцинація та чипізація.

Долучайтеся!

Порадьте, де б ви хотіли щоб розмістили такі кормушки для тварин в нашому місті.

2ogoloshenya