На Кам’янеччині може виникнути нестача медиків для боротьби з COVID-19

За минулу добу у місті виявлено 24 нові випадки захворювання на коронавірус, сьогодні додалося ще 10 інфікованих COVID-19 .

Як повідомив під час брифінгу начальник управління охорони здоров’я Юрій Пливанюк, 29 вересня в Хмельницький лабораторний центр відправлено близько 90 тестів з підозрою на COVID-19.  Станом на 30 вересня у Кам’янець-Подільську ЦРЛ госпіталізовано 30 осіб.

У звязку із ситуацією, з 25 вересня Кам’янець-Подільську центральну районну лікарню перепрофільовано на заклад для лікування лише пацієнтів з COVID-19, з  розгортанням 200 ліжкомісць для боротьби з недугою.

Хворі з іншими хворобами, що лікувалися в районній лікарні, будуть направлятися відповідно до Кам’янець-Подільської міської лікарні .

«Відповідне протокольне рішення опрацьовується. Співпраця з міською лікарнею в нас є, але є проблема кадрового забезпечення. Просить районна лікарня таких фахівців  як анастезіологи та  інфекціоністи», - зазначає Юрій Пливанюк.

Зі слів Юрія Васильовича, по інфекціоністах ситуація наразі загрозлива. Адже, у Кам’янець-Подільському Пеританальному центрі вищезгадані фахівці взагалі відсутні, а в міській лікарні працює лише двоє лікарів-інфекціоністів, яким важко забезпечити повноцінну роботу в період пандемії.

Також не вистачає у лікарнях Кам’янця-Подільського анастезіологів.

«Ніхто не відміняв інфаркти, інсульти, різні патології, онкологію, де теж потрібно щодня надавати допомогу. І якщо йде таке жорстке розмежування по лікарнях, ми мусимо повністю забезпечити ургентацію по всіх патологіях», - додав Юрій Пливанюк.

Також він зазначив, що на сьогодні у Кам’янці-Подільському не зменшують кількість тестувань на COVID-19: роблять як ПЛР-тести так і ІФА-тести.

За результатами ІФА-тестувань 180 жителів Кам’янеччини мають сліди перенесеної інфекції.

Загалом у Хмельницькій області можуть розгорнути до 4 тисяч ліжкомісць для боротьби з COVID-19, що майже в 1,5 рази більше, ніж є зараз.

Про це повідомив заступник голови ОДА Роман Примуш:

«Залишається проблемою людський ресурс. Ми можемо мати ситуацію, коли медичних працівників може не вистачити."

2ogoloshenya