Кам’янець-Подільський суд не оштрафував водія пасажирського автобуса, який порушив карантин

Суд звільнив від адміністративної відповідальності водія пасажирського автобуса, який здійснював перевезення не надівши захисну маску. Чоловік відбувся усним покаранням.

Про це йдеться у Постанові суду опублікованій у Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Зазначається, що 30 серпня 2020 року близько 09 години по вулиці Нігинське шосе,37 в Кам`янці-Подільському, водій автобусу сполученням «Голосків-Кам`янець-Подільський», надав послуги із перевезення пасажирів, при  цьому не був одягнений в засоби індивідуального захисту распіратор або захисну маску,що закриває  рот таніс,в тому числі виготовлену самостійно.

На думку, поліції таким чином чоловік порушив постанову Кабміну щодо протидії COVID-19. Тому на нього склали протокол за статтею 44-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення (Порушення правил щодо карантину людей). Як доказ правоохоронці навели відеозаписи.

Під час судового засідання водій вину у вчиненні адміністративного правопорушення визнав та пояснив, що під час перевірки поліцією дотримання правил карантину був одітий у маску, проте вона сповзла нижче носу. Розкаявся у вчиненому.

Зрештою Кам’янець-Подільський міськрайонний суд визнав провину водія автобуса у порушенні правил карантину. Однак суддя постановив звільнити його від адміністративної відповідальності й закрити справу, обмежившись усним зауваженням.

«Враховуючи обставини та характер вчиненого правопорушення, суд вважає можливим звільнити обвинуваченого від адміністративної відповідальності та обмежитись усним зауваженням», — пояснюється у судовій постанові.

Нагадаємо, Порушення правил щодо карантину людей, санітарно-гігієнічних, санітарно-протиепідемічних правил і норм, передбачених Законом України “Про захист населення від інфекційних хвороб”, іншими актами законодавства, а також рішень органів місцевого самоврядування з питань боротьби з інфекційними хворобами, – тягне за собою накладення штрафу на громадян від однієї (17 000,00 грн) до двох тисяч (34 000,00 грн) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб – від двох (34 000,00 грн) до десяти тисяч (170 000,00 грн) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Додома, що наразі ця постанова не набула остаточної законної сили, адже впродовж десяти днів з дати її винесення вона може бути оскаржена в апеляційному суді.

2ogoloshenya