Беззаперечним є той факт, що здоров’я людини багато в чому залежить від якості питної води.

Її якість у населених пунктах майже всіх країн світу, зокрема в Україні, має ознаки погіршення.

В окремих регіонах питання забезпечення населення питною водою поставлене на межу катастрофи. Вміст шкідливих та отруйних речовин у воді постійно зростає, що різко погіршує здоров’я всіх вікових категорій населення, особливо жінок та дітей. Такий стан з водою є наслідком недбалого ставлення людини до оточуючого середовища, застосування у своїй діяльності шкідливих хімічних речовин та матеріалів, нехтування елементарними правилами санітарно-епідеміологічного законодавства тощо.

З метою створення та забезпечення належних умов для санітарно-епідеміологічного благополуччя населення та гостей міста відповідно до розпорядження міського голови від 23.03.2018 № 139-р утворено комісію для перевірки стану джерел централізованого та децентралізованого (криниці громадського користування, каптажі, бювети) водопостачання.

До її складу увійшли працівники Кам’янець-Подільського міськрайонного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області, управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення міської ради, житлово-комунальних підприємств міста.

Робота комісії  розпочалася з перевірки стану криниць громадського користування, що перебувають на балансі житлово-комунальних підприємств та триватиме впродовж квітня місяця, а за потреби і травня.

Управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення міської ради

Джерело

2ogoloshenya