Кінологи Хмельниччини навчали науковців ПДАТУ

Викладачі ПДАТУ пройшли стажування на базі кінологічного центру поліції Хмельницької області

На базі кінологічного центру ГУНП в Хмельницькій області фахівці-кінологи навчали науковців ПДАТУ основам зоопсихології, вищої нервової діяльність собак та основам собаківництва.

Нагадаємо, минулого року на базі Подільського державного аграрно-технічного університету відбулось відкриття першої та єдиної в країні кафедри гігієни тварин та ветеринарного забезпечення Кінологічної служби Національної поліції України, яка готуватиме фахівців-кінологів для правоохоронних органів.

З 25 серпня по 15 вересня науковці університету проходили курси підвищення кваліфікації на базі кінологічного центру ГУНП в Хмельницькій області, розповіли у поліції області.

Серед практичних знань і навичок, які викладачі здобули під час стажування, — основи зоопсихології, вища нервова діяльність собак, племінна робота, основи собаківництва тощо.

За підсумками стажування викладачі отримали відповідні сертифікати. Вручали сертифікати заступник начальника Головного управління Нацполіції Андрій Чайковський та начальник кінологічного центру Олексій Дяк.

— Ми дуже раді, що саме на базі Подільського державного аграрно-технічного університету відкрилась така кафедра, — зазначив Андрій Едуардович, звертаючись до науковців. — Дякуємо вам за співпрацю. Сподіваюсь, вона буде довготривалою і плідною. Адже роль кінології в діяльності поліції важко переоцінити. До прикладу, тільки в Хмельницькій області службові собаки з початку року допомогли розкрити близько 400 злочинів.

2ogoloshenya