Попри карантинні обмеження у Кам’янці-Подільському відбудеться Respublica FEST

Гурти виступатимуть на майданчиках, які розташуються у знакових історичних спорудах Старого міста: двір Старої фортеці, Денна башта, Нова башта, Новий Замок, Барбакан фортечної споруди Руська Брама і навіть на повітряній кулі, яка зависне над містом.

Незважаючи на карантинні обмеження організатори Respublica FEST не скасують ювілейний фестиваль.

25-27 вересня у Старій фортеці Кам’янця-Подільського та паралельно у десяти містах України пройде  фестиваль музики та стріт-арту Respublica FEST.

У зв’язку із пандемією Covid-19 формат заходу частково зміниться - частина його перейде у цифровий формат та буде доступна дистанційно для усіх охочих.

На цьогорічному ювілейному фестивалі буде організовано панорамні онлайн-стріми з локацій Старої фортеці, а виступи гуртів відбуватимуться на баштах фортеці та навіть на повітряній кулі.

«На цьогорічній «Республіці» плануємо задіяти волонтерів у якості персональних аватарів, які ходитимуть і стрімитимуть з тих локацій, які хотіла б побачити людина, що їх «найматиме», також буде багато стрімів з гримерок. Будуть і візуальні проекції та digital art. Усе це дозволить залучити до фестивалю більше глядачів та артистів, ніж зазвичай. Тож Respublica FEST стане ще більш інклюзивним та цікавим», - в коментарі Суспільному розповів директор та організатор фестивалю Андрій (Зоін) Захарко.

За словами організатора, доступ на територію фестивалю буде обмежений відповідно до нормативів МОЗ та карантинних правил, актуальних на дати проведення події.

«Тема цьогорічної мистецької частини — “Механізм": космічні фрактали та скульптури над сценами, лаунж зона з моушн інсталяціями, прямі трансляції перформансів у реальному часі та багато інших медійних сюрпризів. Сцени фестивалю будуть розташовані на території у 5 гектарів просто неба. Близько 70 українських та закордонних артистів виступлять на п’яти сценах у Кам’янці-Подільському. Майданчики для виступу митців розташуються у знакових історичних спорудах Старого міста: двір Старої фортеці, Денна башта, Нова башта, Новий Замок, Барбакан фортечної споруди Руська Брама і навіть на повітряній кулі, яка зависне над містом. Кілька десятків музикантів візьмуть участь у фестивалі дистанційно, їхні виступи будемо демонструвати на великих екранах у Кам’янці-Подільському та на youtube», - продовжує розповідати Андрій Зоін.

Ще однією новинкою фестивалю стане сюрприз для любителів комп'ютерних ігор, зокрема, Minecraft. Адже під час фестивалю у цій грі можна буде будувати фортецю, сцени та всі локації «Республіки» і таким чином взаємодіяти з іншими он-лайн відвідувачами фестивалю.

На ювілейному Respublica FEST, який реалізується за підтримки Українського культурного фонду, будуть представлені музика, вуличне та діджитал-мистецтво, інноваційні VR та AR проекти.

2ogoloshenya